Raņķos svin jubileju folkloras kopa un amatierteātris

Raņķos svin jubileju folkloras kopa un amatierteātris Pirms 10 gadiem kopā sanāca Raņķu folkloras kopas dalībnieces, lai tautas dziesmā sasildītu savas sirdis, lai būtu kopā, lai dziedātu savam pagastam, savai valodai, ģimenei, radu saimei, saulei, Dievam, dabai un citu priekam. Senajiem latviešiem maģiskais skaitlis bija deviņi. Tā maģiskums ietverts ļoti daudzās latvju dainās turklāt pieminēts nevis viens, bet trīs deviņnieki /trejdeviņi/.Arī folkloras kopai deviņi ir maģisks, pavisam kopā dzied deviņas dziedātājas, un koncertā tika dziedātas deviņas dziesmas. Savā 10 gadu jubilejas koncertā dziedāja Raņķu folkloras kopas dalībnieces- Lidija Birzniece, Inta Nelijus, Laima Birzniece, Brigita Dumpfa, Alma Ūdra, Anna Breice, Kristiāna Apine, Aija Zeme un vadītāja Zenta Dene.
Raņķu folkloras kopu ar dziesmām un ziediem sveikt bija ieradušās Rudbāržu folkloras kopas „Kamenīte” lielās un mazās dziedātājas.
Raņķu amatierteātris 5 gadu jubilejas pasākumā lasīja Imanta Ziedoņa krāsainās pasakas- Balto, Dzelteno, Zilo, Melno, Sarkano, Zaļo, Pelēko- un visi kopā- Raibo pasaku. Amatierteātrim ir daudz krāsainu sapņu, kurus palīdz izsapņot tā dalībnieki- Gunārs Zeme, Juris Freijs, Kristiāna Apine, Jānis Ozoliņš, Inga Zeme, Aija Zeme un vadītāja Raimonda Vilmane.
Sveikt pašdarbniekus bija ieradusies Skrundas kultūras nama direktore Loreta Robežniece. Paldies viņai par labajiem vēlējumiem! Teksts- Aija Zeme, Raņķu kultūras darba organizatore
Foto- Līga Zeme