Skrundā viesosies Latvijas Leļļu teātris

7.februārī, Aizputes un Skrundas novados viesosies Latvijas Leļļu teātra viesizrādes labdarības projekta „Garā pupa” ietvaros. Projekta mērķis ir sniegt iespēju vairāk kā 3000 bērnu no dažādiem Latvijas reģioniem redzēt Latvijas Leļļu teātra izrādes, kā arī iepazīt Latvijas kultūras telpu. „Mūsuprāt, ir nozīmīgi bērnus iepazīstināt ar kultūru jau no mazotnes, viņiem pieaugot, veidosies pastāvīgi Latvijas teātru, muzeju un koncertu apmeklētāji. Reģionu bērniem šī iespēja ne vienmēr ir pieejama, it īpaši ģimenēs ar ierobežotiem līdzekļiem. Šī projekta ietvaros dosim iespēju bērniem no visas Latvijas doties ekskursijās uz Rīgu un apmeklēt leļļu teātra izrādes,” informē biedrības „Ascendum” dibinātāja Zaiga Pūce.

Projekta „Garā pupa” mērķis ir iekļaut kultūras procesos bērnus vecumā no 6 līdz 12 gadiem, kas reģionālās un sociālās nevienlīdzības dēļ palikuši ārpus Latvijas teātra, mūzikas un mākslas norisēm. Garā pupa ir simbols tam, kā pakāpties augstāk un ieraudzīt sev līdzās esošo zemi un sabiedrību plašākā kontekstā. Viens no veidiem, kā veicināt kultūras izaugsmi Latvijā, ir iepazīstināt reģionu bērnus ar teātri, koncertiem un muzejiem.

Projekta pirmais posms norisināsies no 2012. gada janvāra līdz maijam. Šajā posmā biedrība "Ascendum" nodrošinās Latvijas Leļļu teātra izbraukuma izrādes 9 reģionos, tādējādi iepriecinot ap 2700 bērnu no visas Latvijas. Pirmā izrāde norisinājās 18. janvārī, Ilūkstē, savukārt 7. februārī leļļu teātris ar izrādi „Rumpelrūķis” priecēs bērnus arī Aizputes un Skrundas novados. Otrā projekta puse ir biedrības organizētās ekskursijas uz Rīgu, kurās dosies bērni no Preiļu, Valkas, Līvānu, Kuldīgas, Dundagas, Vecpiebalgas, Ludzas, Vecumnieku, Rēzeknes, Priekuļu, Siguldas, Pļaviņu, Lielvārdes un Mērsraga novadiem.

Projektu organizē un atbalsta Biedrība „Ascendum”, sadarbībā ar Latvijas Leļļu teātri, Saules muzeju, Rīgas Zooloģisko dārzu un projektā iesaistītajām pašvaldībām.

Biedrības „Ascendum” mērķis ir veicināt Latvijas augšupeju – ekonomisko, garīgo un sociālo – mērķtiecīgi atbalstot kultūru, zinātni, izglītību un pilsonisko sabiedrību. www.ascendum.lv
Līna Kārkliņa, projekta vadītāja
info@ascendum.lv, Mob. 26482129