2018. gada nogalē Skrundā atklāts jaunais tirgus laukums

2018. gada nogalē Skrundā atklāts jaunais tirgus laukums

2018. gada nogalē pašā Skrundas sirdī tika atklāts pārbūvētais tirgus laukums. 22. decembrī tirgošanās ritēja pilnā sparā jau no paša rīta, vienkopus pulcējot gan vietējos mājražotājus, gan tirgotājus no citiem novadiem.

Plkst. 12.00 atklājot tirgus laukumu, domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece simboliski nodeva tirgus atslēgu apsaimniekotājam SIA “Skrundas komunālajai saimniecībai” un Tūrisma un uzņēmējdarbības atbalsta centra vadītājai Zanei Eglītei.

Tirgus laukums ir vairāk nekā divas reizes lielāks par iepriekšējo. Te paredzēta ne tikai tirgošanās, bet arī dažādi pasākumi un gadatirgi. Skrundas novada domes priekšsēdētāja uzsver, ka ”ir svarīgi aktualizēt un akcentēt tieši mūsu, Skrundas novadā, ražotos izstrādājumus un produktus. Jaunais tirgus laukums ir ieguvums gan tirgotājiem, gan pircējiem – izveidota skaista, sakārtota vide, kas paver plašas tirgošanās, kā arī dažādu pasākumu, “zaļo” tirdziņu organizēšanas iespējas”.

Tāpat kā senākos laikos tirgošanās nebija iedomājama bez dažādām aktivitātēm, dziesmām un cirka māksliniekiem, tad arī šajā dienā apmeklētājus un tirgotājus ar muzikālo pavadījumu priecēja Dita, Aivita un Justs, bet ar izklaidējošos daļu parūpējās Liepājas ceļojošais cirks “Beztemata”.

Ideja par autoostas un tās apkārtnes rekonstrukciju radusies jau pirms pieciem gadiem, kad tika izstrādāta novada attīstības programma. 2017. gadā Kurzemes plānošanas reģions izsludināja konkursu par uzņēmējdarbības atbalstu, kurā Skrundas novada pašvaldība iesniedza pieteikumu par tirgus laukuma izveidi un nominācijā "Nākotnes iecere" saņēma 5195,00 EUR naudas balvu šīs idejas īstenošanai. Kopējās tirgus izmaksas bija 340 097,54 EUR bez PVN. Tirgus laukuma pārbūves darbi tika uzsākti 2018. gada 2. jūlijā, kad SIA “Skrundas komunālā saimniecība” sāka veco tirgus paviljonu demontāžu. Būvniecības darbi tika uzticēti SIA “Pretpils”, autoruzraudzība – Dainim Šēlim (SIA “Struņķkrogs”), savukārt būvuzraudzība – Edgaram Baronam (SIA “SNB projekti”).

Šobrīd tirgus laukumā izvietoti četri tirdzniecības paviljoni ar ūdens, kanalizācijas un elektrības pieslēgumiem, teritorijā paredzēta iespēja novietot papildu paviljonus vai kioskus, kā arī ir iegādāti desmit tirdzniecības galdi un nojumes. Tirgotāji varēs izmantot iespēju tirgoties arī no automašīnām vai arī pielāgot tirdzniecības vietu atbilstoši savām vajadzībām, preču grupai.

Lai tirgus laukums kalpo ne tikai kā tirgošanās un iepirkšanās, bet arī kā kopā būšanas un satikšanās vieta mūsu novada iedzīvotājiem un viesiem no tuvākām un tālākām vietām!

Teksts: Iveta Rozenfelde, Skrundas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: Iveta Rozenfelde un Aivita Staņeviča