Aktualitātes finansējuma piesaistei

Aktualitātes finansējuma piesaistei Kurzemes plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centrs informē par pieejamo atbalstu ar lauksaimniecību nesaistītas uzņēmējdarbības radīšanai, iespējām piedalīties novadu stendos izstādē “Riga Food 2016”, EJZF projektu konkursa 2. kārtu, CFLA izsludināto projektu atlasi un semināriem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai, LAD izsludinātajiem projektu konkursiem pasākumiem "Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā" un "Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un meža dzīvotspējas uzlabošanā", semināru "Sagatavojies eksportam!", kā arī projektu konkursiem ne tikai uzņēmējdarbībai. 1. Jauns atbalsts saimnieciskās darbības veicējiem laukos ar lauksaimniecību nesaistītas uzņēmējdarbības radīšanai Lai veicinātu ar lauksaimniecību nesaistītu darbību attīstību un dažādošanu lauku reģionos, valdība otrdien, 24. maijā, pieņēma Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos noteikumus atbalstam ieguldījumos ar lauksaimniecību nesaistītai uzņēmējdarbībai.
Tāpat kā citur Eiropā, arī Latvijā mazie un vidējie uzņēmumi veido lielu tautsaimniecības daļu, bet tiem ir nozīme iekšzemes kopprodukta radīšanā un nodarbinātībā. Lauku novadu nodarbinātības struktūrā vislielākais nodarbināto iedzīvotāju īpatsvars ir lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā – ap 35%. Šajās nozarēs ir vērojama tendence samazināties nodarbināto skaitam, tādēļ lauku teritorijā ir nepieciešams papildus attīstīt arī citas nozares.
Jaunie noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir valsts un ES atbalstu ieguldījumiem ar lauksaimniecību nesaistītu darbību radīšanā un attīstīšanā atklāta projektu iesniegumu konkursa veidā.
Piedalīties projektu konkursā varēs saimnieciskās darbības veicēji, kuri ir deklarēti vai kuru uzņēmums ir reģistrēts lauku teritorijā. Atbalsts būs gan saimnieciskās darbības attīstībai un dažādošanai, gan tūrisma aktivitāšu veicināšanai.
Atbalsta pretendenti nosacīti iedalāmi divās daļās. Viena – saimnieciskās darbības veicēji, kuri jau nodarbojas ar lauksaimniecību, varēs dažādot savu saimniecisko darbību. Otra – uzņēmēji, kuri nav lauksaimnieki, varēs attīstīt savu saimniecisko darbību nelauksaimnieciskajās nozarēs. Visiem pretendentiem atbalsts būs jaunu darbavietu radīšanai un uzņēmējdarbības attīstīšanai gandrīz vai visās tautsaimniecības jomās, izņemot atbalsta pretendentus, kuri vēlēsies, piemēram, attīstīt ogļrūpniecību, tērauda ražošanu, komercpārvadājumus u.c. jomas, kas arī uzskaitītas noteikumos.
Jaunie noteikumi arī nosaka, kādiem kritērijiem jāatbilst ražotājam, lai varētu pieteikties atbalstam, kādi ir iesniedzamie dokumenti un pieteikšanās kārtība, attiecināmās izmaksas, un citus nosacījumus atbalsta saņēmējiem.
Ministru kabineta noteikumi “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā “Atbalsts ieguldījumiem ar lauksaimniecību nesaistītu darbību radīšanā un attīstīšanā” atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.
Informāciju sagatavoja: Rūta Rudzīte, sabiedrisko attiecību speciāliste; Tālrunis: +371 67027498; E-pasts: ruta.rudzite@zm.gov.lv; mājaslapa: www.zm.gov.lv

  2. Aicina mazos pārtikas produktu ražotājus pieteikties dalībai novadu stendos izstādē “Riga Food 2016” Kā katru gadu, arī šogad aizsākušies darbi izstādes Riga Food 2016 organizēšanā. Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Agroresursu un ekonomikas institūtu (AREI, bijušais LVAEI), BT1 un Lauku Ceļotāju (LC) aicina mazos pārtikas produktu ražotājus – novadu garšas veidotājus – pieteikties dalībai novadu stendos izstādē „Riga Food 2016”. Izstāde norisināsies no 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8.
Mazajiem pārtikas ražotājiem dalība izstādē ir bez maksas. Dalībniekiem jānodrošina nokļūšana izstādē, produkcija un nepieciešamais specifiskais aprīkojums produktu uzglabāšanai vai prezentēšanai. Aicinām būt radošiem un piedāvāt arī aktivitātes, kas padarītu interesantāku kopējo atmosfēru un veicinātu jūsu produktu prezentāciju!
Novadu stendi tiks organizēti reģionāli, tāpēc pieteikumus dalībai izstādē jānosūta elektroniski attiecīgā reģiona pārstāvim līdz 18. jūlijam, pie kura iespējams iegūt arī papildus informāciju.
Vidzeme: Daiga Siliņa, e-pasts: daiga.silina@llkc.lv, mob.tālr. 29188612
Kurzeme: Daiga Mellere, e-pasts: daiga.mellere@llkc, mob.tālr. 20264175
Latgale: Ivars Geiba, e-pasts: ivars.geiba@llkc.lv, mob.tālr. 26538824
Zemgale: Videga Vītola, e-pasts: videga.vitola@llkc.lv, mob.tālr. 27877006
un Zemgales plānošanas reģiona vietējās pašvaldības un Ilva Kalnāja, e-pasts: ilva.kalnaja@zpr.gov.lv, mob. 28814226.
Izstādes laikā mazajiem pārtikas produktu ražotājiem būs iespēja tikties ar pārtikas nozares profesionāļiem un restorānu šefpavāriem. Izstāde ir lieliska iespēja paplašināt kontaktu loku un produkcijas noieta tirgu, kā arī dalīties pieredzē ar nozares pārstāvjiem.
Pievēršam uzmanību, ka ikvienam reģionu stenda dalībniekam ir iespēja piedalīties konkursā, kura galvenā balva ir produkta dalība lielākajā starptautiskajā lauksaimniecības izstādē- gadatirgū Vācijā, Berlīnē „Zaļā nedēļa 2017”, kas notiks 2017. gada 20.–29. janvārī.
Informācija par izstādi: www.rigafood.lv.
Papildus informācijai:
Guna Šulce; LLKC „Riga food 2016” koordinatore; E-pasts: guna.sulce@llkc.lv; Mob. tālr. 26358147.

  3. Biedrība „Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” izsludina EJZF projektu konkursa 2. kārtu Biedrība „Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” izsludina atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanas 2.kārtu Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības fonda (EJZF) Latvijas Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam apakšpasākuma 43.02. „Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana” aktivitātēs: 43.02.3. „Vides resursu vairošanai vai izmantošanai, kā arī klimata pārmaiņu mazināšanai” un 43.02.4. „Zvejas vai jūras kultūras mantojuma izmantošanas veicināšanai”.
Projektu iesniegumu pieņemšana notiks: no 2016.gada 15.jūlija līdz 2016.gada 15.augustam
Sludinājuma kopsumma: 1 475 000,00 EUR
Projektu darbības teritorija: Dundagas novada Kolkas pagasts, Ventspils novada Jūrkalnes, Tārgales, Užavas, Vārves pagasti un Ventspils pilsēta.
Projektu  īstenošanas termiņš: Infrastruktūras (būvniecības) projektiem- 2 gadi, pārējiem projektiem- 1 gads no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.
Finansējuma sadalījums izsludinātajās rīcībās:
EJZF2: Piekrastes dabas vērtību un vides resursu saglabāšana, tūrisma pakalpojumu piedāvājuma paplašināšana, šajā kārtā piešķirtais finansējums - 275 000,00 EUR..
EJZF3: Piekrastes teritoriju publiskās infrastruktūras pilnveidošana un kultūras mantojuma pieejamība, šajā kārtā piešķirtais finansējums - 1 200 000,00 EUR.
Projektu vērtēšanas kritēriji pieejami biedrības mājas lapā: http://www.ziemelkurzeme.lv/projects/fisheries/ZKriteriji
Ar Ziemeļkurzemes partnerības SVVA stratēģiju 2015.-2020.gadam var iepazīties un iesniegt projekta iesniegumus papīra dokumenta formā biedrības „Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” birojā Dundagā Pils iela 14 (Dundagas pils otrā stāvā, pils administrācijas telpās) vai Ventspilī Skolas iela 4 (Ventspils novada pašvaldības Attīstības nodaļā).
Elektroniski SVVA stratēģija pieejama biedrības mājas lapā: www.ziemelkurzeme.lv, Lauku atbalsta dienesta (LAD) mājas lapā: www.lad.gov.lv.
Kontaktpersonas:
Koordinatore Gunta Abaja – tel. 29172814, zba@dundaga.lv,
Konsultante Evita Roģe – tel.29295234, evita.roge@ventspilsnd.lv
Projekta iesniegumus var iesniegt arī elektroniski LAD elektroniskajā pieteikšanās sistēmā EPS, kā arī elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā. Projekta iesniegums nosūtāms uz e-pastu: lad@lad.gov.lv.

  4. CFLA izsludina projektu atlasi par atbalstu ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai; aicina uz semināriem Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) izsludina atklātu projektu iesniegumu atlasi par atbalstu ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai. Šim mērķim pieejami 23,3 miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).
Projektu iesniegumu pieņemšana CFLA notiek no 3. jūnija, līdz š.g. 3. augustam. Projektu iesniedzēji var būt komersanti vai nodibinājumi, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma attīstīšanu un iznomāšanu ražošanas vajadzībām, apstrādes rūpniecības mazie un vidējie komersanti, kas būvē ražošanas telpas savām vajadzībām, kā arī ostas pārvaldes.
Pasākuma mērķis ir veicināt apstrādes rūpniecības komersantu paplašināšanos un jaunu komersantu veidošanos, atbalstot industriālo telpu izveidi reģionos. Mērķa grupa ir sīkie (mikro), mazie un vidējie komersanti, kas veic saimniecisko darbību apstrādes rūpniecības nozarēs.
Paredzēts, ka finansējumu piešķir ražošanas ēku būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgu. Vienam plānošanas reģionam pieejamais ERAF finansējums ir 4 667 819 eiro, vienam projektam maksimālais ERAF finansējuma apmērs ir 1 166 000 eiro.
Detalizēti projektu iesniegumu atlases nosacījumi pieejami Ministru kabineta 12.04.2016. noteikumos Nr. 227.
CFLA arī aicina uz semināriem par izsludināto projektu iesniegumu atlasi un ERAF atbalstu, kas pieejams pasākuma „Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai” ietvaros.
Semināru laikā klātesošie tiks informēti par nosacījumiem atbalsta saņemšanai, kā arī projekta iesnieguma sagatavošanu un iesnieguma veidlapas aizpildīšanu. Tāpat semināros tiks sniegta informācija par Eiropas Savienības fondu projektu e-vides lietošanu – kā kļūt par tās lietotāju un kā iesniegt projektu šajā vidē.
Semināri notiks Ventspilī, Valmierā, Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī un Rīgā:
16. jūnijā – Ventspilī, pilsētas domes Kultūras centrā;
17. jūnijā – Valmierā, Kultūras centrā;
28. jūnijā – Jelgavā, pilsētas domes Konferenču zālē;
29. jūnijā - Liepājā, Liepājas domē;
30. jūnijā - Daugavpilī, pilsētas domes zālē;
1. jūlijā – Rīgā, CFLA konferenču zālē.
Sīkāka informācija par semināru norises vietu, darba kārtību un reģistrēšanos pieejama CFLA mājaslapā. Papildu informāciju var saņemt CFLA Klientu apkalpošanas centrā (info@cfla.gov.lv, 66939777).
ERAF atbalsts projekta īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Sekmēt MVK izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs" 3.1.1.5. pasākuma "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai" ietvaros.
Paziņojums par atklātu projektu iesniegumu atlasi 02.06.2016. publicēts Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. Projektu atlases nolikums, projekta iesnieguma veidlapa un palīgmateriāli pieejami CFLA mājaslapas sadaļā “Izsludinātās atlases”.
Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

  5. Lauku atbalsta dienests izsludina atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) un rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai (ZRP) pasākumam "Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā" Trešās kārtas projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2016. gada 11. jūlija līdz 2016. gada 15. decembrim.
Pasākuma mērķis ir akvakultūras uzņēmumu konkurētspējas un dzīvotspējas palielināšana ar kopējo pieejamo publisko finansējumu 10 000 000 EUR.
Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu ieviešanas beigu datums ir divi gadi no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.
Projekta iesnieguma veidlapa ir pieejama mājaslapā www.lad.gov.lv.
Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālo lauksaimniecības pārvalžu klientu apkalpošanas daļās vai LAD klientu apkalpošanas daļā Rīgā, Republikas laukumā 2, 2. stāvā (tālr. 67027693, 26178323).
Projekta iesniegumu elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā, var iesniegt arī lad@lad.gov.lv.
Zivsaimniecības daļa:; Tālrunis: 67027685; LAD Klientu daļa:; Tālrunis: 67095000

  6. Pieejams atbalsts mežsaimniecībai Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākumā "Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un meža dzīvotspējas uzlabošanā"
Otrās kārtas projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2016. gada 27. jūnija līdz 2016. gada 27. jūlijam.
Pasākuma „Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un meža dzīvotspējas uzlabošanā” apakšpasākumā "Meža ieaudzēšana" atbalstāmās aktivitātes ir meža ieaudzēšana un kopšana, ieaugušas mežaudzes papildināšana un kopšana ar pieejamo publisko finansējumu EUR 4 000 000 (četri miljoni euro).
"Meža ugunsgrēkos un dabas katastrofās iznīcinātu mežaudžu atjaunošana" atbalstu piešķir par meža atjaunošanu platībā, kurā atbilstoši Valsts meža dienesta atzinumam ir konstatēts ugunsgrēks vai dabas katastrofa (vējgāze, vējlauze, sniega un ledus radīti postījumi), kuras dēļ mežaudze ir iznīcināta, tāpēc šajā platībā mežs ir atjaunojams. Pieejamais publiskais finansējums ir EUR 500 000 (pieci simti tūkstoši euro).
"Ieguldījumi meža ekosistēmu noturības un ekoloģiskās vērtības uzlabošanai" atbalstāmās aktivitātes ir jaunaudžu retināšana un jaunaudžu retināšana ar atzarošanu, neproduktīvu mežaudžu nomaiņa saskaņā ar normatīvajiem aktiem par koku ciršanu mežā, valdošās koku sugas nomaiņa baltalkšņa sugu mežaudzēs no 30 gadu vecuma vai blīgznas sugu mežaudzēs. Pieejamais publiskais finansējums ir 5 000 000 EUR.
Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu vai ievērojot Elektronisko dokumentu likumu, vai personīgi LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs vai LAD Centrālajā struktūrvienībā Zemkopības ministrijas Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Republikas laukumā 2, 2. stāva foajē (tālr. 67095000).

  7. Seminārs "Sagatavojies eksportam!" (Ventspilī) Rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi
2016. gada 17. jūnijā
Ventspils Augstskolas D104 auditorijā
Adrese: Ventspils, Inženieru iela 101a
Aicinām jaunos un topošos eksportētājus piedalīties seminārā, kurā tiks apspriests, kādas aktivitātes uzņēmumam ir nepieciešams veikt, lai uzsāktu veiksmīgu ārējo tirdzniecību!
Semināra ietvaros tiks apskatītas sekojošas tēmas:
Eksporta nozīme uzņēmumā – Kā eksports var palīdzēt uzņēmuma attīstībā?
Tirgus izpēte – Kā noteikt tieši savam uzņēmumam piemērotāko eksporta tirgu un uzsākt darbību tajā?
Saskarsme ar klientiem – Kā veiksmīgāk uzrunāt potenciālos klientus un veicināt pārdošanas apjomus.
Eksporta plāns – Kādēļ ir nepieciešams plānot eksporta aktivitātes? Kā piemērot produktu un tā vizuālo tēlu konkrētajam tirgum?
LIAA sniegtais atbalsts uzņēmējiem – LIAA eksporta atbalsta pakalpojumi, plānotās valsts atbalsta programmas uzņēmējiem.
Eksporta finansēšanas instrumenti
Lektori:
Jānis Vītoliņš, Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētāja 1.vietnieks infrastruktūras jautājumos
Davids Skara, SIA "International Solutions" ģenerāldirektors
Artūrs Karlsons, Attīstības finanšu institūcijas ALTUM Eksporta garantiju daļas vadītājs
Fīlips Tālbergs, LIAA Eksporta veicināšanas nodaļas projektu vadītājs kokrūpniecības un atjaunojamo energoresursu nozarēs
Jadviga Neimane, LIAA Eksporta veicināšanas nodaļas projektu vadītāja
Jekaterina Vanaga, Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā koordinatore
Semināra darba valoda – latviešu.
Dalība bezmaksas.
Programma un pieteikšanās: http://www.liaa.gov.lv/lv/pasakumi/seminars-sagatavojies-eksportam-ventspili-17-jun-2016
Kontaktinformācija: Anete Ezerkalne, projektu vadītāja, Eksporta veicināšanas nodaļa, Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra; Tālrunis: +371 67039414, +371 26425284; E-pasts: anete.ezerkalne@liaa.gov.lv
 
Projektu konkursi ne tikai uzņēmējdarbībai 1. Izsludināts 2016. gada projektu konkurss biedrībām un nodibinājumiem “Iesaisties Kurzemē!” Kurzemes NVO atbalsta centrs izsludina LR Kultūras ministrijas finansētu 2016. gada projektu konkursu Kurzemes biedrībām un nodibinājumiem “Iesaisties Kurzemē!” ar projektu iesniegšanas termiņu 5. augusts! Projektus var iesniegt 3 atbalsta jomās:
“Pilsoniskās sabiedrības iniciatīvas” – finansējums 1 projektam līdz 2000 EUR.
“Starpkultūru dialoga veicināšana” – finansējums 1 projektam līdz 2000 EUR.
“Mazākumtautību NVO atbalsts” – finansējums 1 projektam līdz 3000 EUR (romu projektiem līdz 2000 EUR).
ATBALSTĀMĀS PROJEKTU AKTIVITĀTES:
Jomā „Pilsoniskās sabiedrības iniciatīvas” tiks atbalstītas aktivitātes, kas palīdz sasniegt Latvijas valsts simtgades svinību virsmērķi „Stiprināt Latvijas sabiedrības valstsgribu un piederības sajūtu savai valstij, rosinot pašorganizējošus procesus un sadarbību”, ar to saprotot aktivitātes, kas:
veicina vietējo cilvēku iesaistīšanos savas kopienas dzīves apstākļu un kvalitātes uzlabošanā, veicinot cilvēka, kopienas un valsts izaugsmi un ilgtspēju;
veicina Latvijas cilvēku talantu, izcilības, uzņēmīguma un sasniegumu apzināšanu un iedvesmošanos no tiem;
veicina paaudžu saikņu stiprināšanu, bērniem un jauniešiem uzņemoties līdzvērtīgu iniciatīvu un atbildību;
veicina valstiskuma veidošanos, attīstību un saglabāšanu;
veicina vēstures izpēti un tās rezultātu mūsdienīgu komunikāciju savā apkaimē.
Jomā „Starpkultūru dialoga veicināšana” ir atbalstāmas aktivitātes, kas:
veido savstarpēju izpratni starp dažādu tautību pārstāvjiem un to kultūru Latvijā;
mazina stereotipus par dažādu tautību pārstāvjiem un to kultūru Latvijā.
Jomā “Mazākumtautību NVO atbalsts” ir atbalstāmas aktivitātes, kas veicina:
Latvijas mazākumtautību identitātes un kultūras mantojuma saglabāšanu un attīstību;
Latvijas mazākumtautību radošo kolektīvu darbību;
Latvijas mazākumtautību tradīciju un folkloras attīstību;
Latvijas mazākumtautību pilsonisko līdzdalību un sadarbību;
Latvijas romu kopienas integrāciju un līdzdalību, sekmējot sadarbību starp romu kopienu un pašvaldību/-ām un/vai sociālajiem partneriem, ņemot vērā Latvijas romu integrācijas politikas pasākumu kopumu;
Latvijas romu kopienas kultūras identitātes saglabāšanu un starpkultūru dialogu.
ATBALSTS PROJEKTU IESNIEDZĒJIEM
Projektu sagatavošanas laikā aicinām izmantot iespēju konsultēties gan par ideju atbilstību konkursa mērķim un atbalstāmajām aktivitātēm, gan par projekta pieteikumu kvalitatīvu aizpildīšanu:
Par projektu idejām un pieteikuma saturu, ietverot pieteikuma pārskatīšanu ar rekomendācijām tā kvalitātes uzlabošanā: Inese Siliņa, tel. 29811722, inese@kurzemesnvo.lv
(individuāli vienojoties par laiku un tikai līdz 02.08.2016.!);
Par finansēm un budžeta sastādīšanu: Egita Sudakova, tel. 29279461, egita@kurzemesnvo.lv (individuāli vienojoties par laiku un tikai līdz 02.08.2016.!)
Vispārīgas konsultācijas krievu valodā, tai skaitā pieteikumu sagatavošanai: Rita Rozentāle, tel. 26544088, rita@kurzemesnvo.lv
Par projektu sagatavošanas un iesniegšanas tehniskajiem jautājumiem:
Santa Birzniece, tel. 26595587, santa@kurzemesnvo.lv.
Konkursā var piedalīties biedrības un nodibinājumi, kuri reģistrēti vai faktiski darbojas Kurzemes plānošanas reģiona teritorijā. Vairāk informācijas par konkursu: www.kurzemesnvo.lv.

  2. Tiek izsludināts projektu konkurss aktivitātē „Latvijas vides un dabas vērtību cildināšana godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi” Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) administrācija, saskaņā ar Latvijas vides aizsardzības fonda padomes 2016. gada 30.maija sēdes Nr.7 lēmumu § 1.2., izsludina projektu konkursu vadlīnijas „Multisektoriālie projekti” aktivitātē „Latvijas vides un dabas vērtību cildināšana godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi”.
Projektu konkursa mērķis ir īstenot aktivitātes, kuras stiprinātu Latvijas sabiedrības valstsgribu, piederības sajūtu un mīlestību pret savu zemi, izpildot sekojošus virsuzdevumus:
Informēt sabiedrību par notikumiem un iniciatīvām, kas stiprinājušas un arī nākotnē stiprinās Latvijas valsts dabas vērtības;
Cildināt Latvijas dabas skaistumu un daudzveidību;
Radīt paliekošas vērtības un simbolus, kas apliecinās vēstures simbolus un jaunrades darbus;
Veicināt sabiedrībā ilgtermiņa atbildību pret apkārtējo vidi un dabas vērtību saglabāšanu.
Konkursa ietvaros tiek atbalstīti reģionāla un/vai nacionāla mēroga pasākumi, kas tiek īstenoti vismaz trīs teritoriālo vienību (novads vai Republikas nozīmes pilsēta) ietvaros, sadalījumā pa apakšaktivitātēm vai starptautiskas mēroga norises, kas tiek organizētas Latvijā un sniedz nozīmīgu ieguldījumu vides aizsardzības sistēmas attīstībā, vairojot Latvijas starptautisko atpazīstamību un padarot pieejamu jaunu pieredzi un/vai zināšanas.
Projekta iesniedzējam (projekta vadošajam īstenotājam) projekta īstenošanai ir jāpiesaista vismaz viens projekta partneris. Par projekta vadošo īstenotāju var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums, pašvaldība vai zinātniskā institūcija. Par projekta partneri var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums, pašvaldība, pašvaldības institūcija, pašvaldības kapitālsabiedrība, zinātniskā institūcija.
Kopējais pieejamais finansējums projektu konkursam ir EUR 400 000 (četri simti tūkstoši euro). Viena projekta ietvaros paredzētais minimālais finansējuma apjoms no Fonda līdzekļiem ir noteikts EUR 40 000 (četrdesmit tūkstoši euro) apmērā.
Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš: 2016. gada 8. jūlijs.
Projektu konkursa nolikums ar pielikumiem elektroniski ir pieejams LVAF administrācijas mājas lapas www.lvafa.gov.lv sadaļā – „Projektu konkursu nolikumi”.
Projektu sagatavošanas laikā, iepriekš piesakoties (tālr. 67503322; e-pasts: lvafa@lvafa.gov.lv), Fonda administrācija sniegs konsultācijas klātienē par iesnieguma vai finanšu tāmes veidlapu aizpildīšanu.
Zane Zālīte; Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas; Projektu daļas Pārvaldes vecākā eksperte; Tālr.: 67503307, 26008806; E-pasts: zane.zalite@lvafa.gov.lv
3. Līdz šā gada 9. septembrim pulksten 12.00 (vai sūtot pa pastu - līdz 5.septembrim (pasta zīmogs)) VKKF pieņem pieteikumus mērķprogrammas "Pilnmetrāžas mikrobudžeta filmu ražošana" konkursā Programmas mērķis - atbalstīt eksperimentālu, novatorisku un mākslinieciski augstvērtīgu pilnmetrāžas mikrobudžeta filmu ražošanu. 
Projektu pieteikumi  jāiesniedz līdz 2016. gada 9. septembrim pulksten 12.00 (sūtot pa pastu - līdz 5. septembrim (pasta zīmogs)); konkursa rezultāti - pēc 2016. gada 30. septembra.
Kontaktinformācija:
nozares kuratore Inga Blese, tālrunis: 67509943; 67503177; e-pasts: inga@kkf.lv,
http://www.vkkf.lv/#2785

  4. Pieejams finansējums ilgtspējīgu uzlabojumu veikšanai vides un klimata jomās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Latvijas vides aizsardzības fonda administrācija (LVAFA) informē, ka Eiropas Komisijas mājas lapā 2016. gada 19.maijā ir publicēts uzsaukums projektu iesniegšanai Eiropas Kopienas LIFE programmas Vides un Klimata apakšprogrammās 2016.gadā. Projektu īstenošanai pieejams arī nacionālais līdzfinansējums.
Plašāka informācija par projektu iesniegšanu Eiropas Komisijā un informācija par nacionālā līdzfinansējuma saņemšanu - http://bit.ly/2855dJN.
Par programmu
LIFE programma ir Eiropas Savienības (ES) finansēts instruments vides un klimata pasākumiem un projektiem, lai uzlabotu ES vides un klimata politikas un likumdošanas īstenošanu. LIFE atbalsta projektus divās apakšprogrammās – Klimata pasākumu un Vides apakšprogrammā. LIFE programmas darbības laiks ir no 2014.gada līdz 2020.gadam ar kopējo pieejamo investīciju apmēru 3,456.7 miljoni eur. Apstiprināto projektu realizācijai pieejams arī Nacionālais līdzfinansējums.
Vairāk informāciju par programmu var uzzināt, apmeklējot mājaslapu: bit.ly/LIFEprojekts
Par projektu
Eiropas Komisijas LIFE programmas projekts Nr. LIFE14CAP/LV/000002 “Capacity Building for LIFE Programme implementation in Latvia”(CAP LIFE LAT) ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijas (LVAFA) veidots projekts ar mērķi veicināt sekmīgo LIFE programmas projektu apjomu Latvijā, sniedzot atbalstu projektu pieteicējiem un realizētājiem. Mērķa sasniegšanai izveidota LIFE atbalsta vienība, kurā interesenti var saņemt konsultācijas un ieteikumus no pieredzējušiem ekspertiem. Projekta ietvaros tiek rīkotas arī regulāras LIFE projektu pieteicēju un realizētāju mācības, izstrādāta mentoru programma un organizēta īpaša konsultatīvā padome efektīvākai mērķu sasniegšanai.
Vairāk informāciju par programmu var uzzināt, apmeklējot mājaslapu: http://bit.ly/24k450b
CAP LIFE LAT atbalsta vienības kontakti: Jānis Vēbers, LIFE atbalsta vienības vadītājs; janis.vebers@lvafa.gov.lv; tālrunis: 67503348, mob.: 28665583
Adrese: Rīga, Eksporta iela 5
Informāciju sagatavoja: Kurzemes plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centrs Tālr. 63807276