Februāris "Liepziediņā"

Februāris

PII "Liepziediņš" aizvadīts aktīvs ziemas mēnesis - februāris. Bērni izbaudīja ziemas priekus, ar vecāku atbalstu veidoja sveču izstādi, darbojās radoši, kā arī ar dažādām aktivitātēm atzīmēja svētkus.

No 4.-8. februārim piestāv teiciens - nu, kas tad tā par ziemu, ja nav sniega? Ja šogad mēs tiekam lutināti ar šo debesu dāvanu, tad rīkojam sniega svētkus, lai šo dabas velti pilnībā izbaudītu. Bērni vēlas sportot ne tikai telpās, bet dabiskā vidē, tāpēc ikviens ziemas prieku baudītājs varēja piedalīties ziemas sporta stafetēs, atrakcijās.

Februāra pirmajā nedēļā par godu sveču dienai katrā grupā ar vecāku atbalstu tika organizēta sveču izstāde. Bērni iepazina sveču krāsu un formu daudzveidību un apguva ugunsdrošības noteikumus.

Bērnu zīmējumu izstāde “Cūka – 2019. gada simbols”.

7. februārī tika svinēti Meteņi – tie ir ziemas pavadīšanas un pavasara gaidīšanas svētki. Laika apstākļi ārā jau vēsta par pavasara tuvošanos, tāpēc priecīgā noskaņojumā devāmies ārā svinēt Meteņus. Kā jau tas Meteņos pienākas, bērni skandēja latviešu tautasdziesmas, minēja mīklas. Jautrība valdīja visu pasākuma laiku, jo bērniem tika piedāvātas dažādas stafetes un sacensības komandās.                             

Stafete „Jāšus uz slotas” Ātri slotu paņemsim un kā burvji lidosim. 

Baranku labirints: bērniem jāpārbauda sava pacietība un veiklība, mēģinot baranku satvert ar zobiem, neizmantojot roku palīdzību.

Februāra otrajā nedēļā par godu Valentīndienai grupās bija izveidota īpaša pastkastīte. Visu nedēļu bērni apguva vēstuļu rakstīšanas un nosūtīšanas iemaņas. 14. februārī Jaunmuižā, bet 15. februārī Rudbāržos Liepziediņa bērniem norisinājās tradicionālā Valentīndienas diskotēka, uz kuru bērni ieradās tērpušies rozā un sarkanā apģērbā, greznojušies ar sirsniņām, un kurā diskodejas mijās ar rotaļām un dziedāšanu. Pēc dejām tika izdalītas un lasītas visu nedēļu rakstītās vēstules.

26. februāris bija Liepziediņa vecākās grupas bērnu viesošanās diena Rudbāržu bibliotēkā. Bērni varēja apskatīt Lienes Krūmiņas rūķu kolekciju - izstādi „Rūķi bibliotēkā”. Kā arī bērni atnesa izlasītās grāmatas un izvēlējās, ko lasīt turpmāk.

27. februārī Jaunmuižas grupās notika Dzimtās valodas dienai veltīts M. Stārastes pasaku bērnurītsKatras grupas bērni bija iestudējuši fragmentus no   M. Stārastes pasakām. 1. jaunākā grupa rādīja pasaku “Sniegavīrs”, 2. jaunākā grupa no „Mazā eglīte” - stāstiņu Ziema, 1., 2. vidējās grupas bērni – pasaku “Ģeņģerītis”. 

Janvārī katrā grupā ar vecāku atbalstu bija iestādīti sīpoli, kas tagad jau dižojas ar lieliem lokiem, tāpēc februāra pēdējā nedēļā mājturības nodarbībā tika gatavotas vitamīnu sviestmaizes. Bērni iemācījās apsmērēt maizes šķēles un sagriezt gurķi, redīsus un lociņus. Bērniem tika arī sniegtas zināšanas par veselīgu uzturu.

Informāciju sagatavoja: Dzintra Eglīte, PII "Liepziediņš" vadītāja