Oktobris "Liepziediņā"

Oktobris

Arī oktobrī PII "Liepziediņš" bērni aktīvi rosījušies gan bibliotēkās, gan dažādos pasākumos.

16. un 29. oktobrī Krišjāņa Barona dzimšanas dienai par godu katrai grupiņai tika rīkotas literatūras nodarbības Antuļu bibliotēkā un Rudbāržu bibliotēkā. Bibliotēkā bērni papildināja zināšanas par Kr. Baronu, no galvas skandēja tautasdziesmas. Noslēgumā bērniem bija iespēja ielūkoties un pašiem pašķirstīt grāmatiņas. Esam priecīgi par jauko sadarbību ar Antuļu un Rudbāržu bibliotēku.

18. oktobrī „Liepziediņa” bērni piedalījās starptautiskajā Putras programmā „Putras diena 2019". Programmas ietvaros grupiņās notika dažādas aktivitātes – Putras stundas, Putras ēšanas tradīciju apzināšana, iepazīšanās ar profesoru Graudu un Pūcēnu. Katra grupiņa gatavoja auzu pārslu putru ar augļiem. Radoši darbojoties, bērni kopā ar skolotājām pētīja un izzināja visu par graudaugiem un uzzināja, cik veselīgi ir ēst putras!

30. un 31. oktobrī drošības nedēļas ietvaros tika rīkots rudens pārgājiens „Zelta rudens”. Rudbāržu grupiņu bērniem pārgājiena mērķis bija atpazīt un atrast attēlā redzamos objektus Rudbāržu pagasta centrā. Jaunmuižas grupiņu bērniem – atpazīt un atrast attēlā redzamos objektus Jaunmuižas skolas teritorijā. Pirms devāmies ceļā, pārrunājām drošības noteikumus, un katram bērnam tika uzvilkta atstarojošā veste, lai būtu labāk pamanāmi. Katrai grupai bija karte ar attēliem. Pa ceļam bērni kopā ar skolotājām izpildīja dažādus uzdevumus, piemēram - salikt puzli no zināmas pasaku grāmatas vāka, atminēt mīklas. Pārgājiena nobeigumā – katrai grupai cienasts - konfektes.

Visu oktobri  Zīmējumu izstāde - “Mana mīļākā tautasdziesma” (bērna un vecāka kopdarbs).

Informāciju sagatavoja: Dzintra Eglīte, PII "Liepziediņš" vadītāja