Aicina festivāls “Kuldīgas vasaras vitrāžas”

Aicina festivāls “Kuldīgas vasaras vitrāžas”

Kurš gan nav dzirdējis par Kuldīgas īpašo šarmu! Saules atspulgi seno namu virsgaismas lodziņos, vecpilsētas durvju neatkārtojamie raksti, dakstiņu jumtu saspēle ar dabas krāsām un bruģa solīdo mieru lieliski sader ar Alekšupītes burbuļošanu, rumbas dunu un vieglu medus smaržu liepās. Pārsteidzošais un unikālais, šķietami pašsaprotamais –  tas viss rada īstu krāsu, emociju un sajūtu vitrāžu, kurā zaigojas Kuldīgas cēlums, krāšņums un izsmalcinātība. Krāsains un pozitīvu emociju pilns solās būt arī festivāls “Kuldīgas vasaras vitrāžas”, kas šogad notiks no 18. līdz 24. jūlijam.

Kuldīgai raksturīgās ielu performances un ārvalstu mākslinieku izrādes

Kuldīgā rīkotajiem festivāliem raksturīgas īpaši krāšņas ielu performances ar pašmāju un ārvalstu mākslinieku piedalīšanos. Ceturtdienas, 21. jūlija, vakarā 23.30 franču kompānija “Remue Ménage” piedāvās iespaidīgu festivāla atklāšanas parādi “Lielā lampu balle” ar akrobātikas un gaismas elementiem. Parāde būs skatāma maršrutā Estrādes parks–Smilšu iela–Piltenes iela–Liepājas iela–Rātslaukums–Liepājas iela.

Ceturtdien, piektdien un sestdien pie Māras dīķa varēs noskatīties franču humora tradīcijās ieturētu muzikālu mūsdienu cirka izrādi “Ča, ča, Čabelita!” ar gaisa akrobātikas elementiem, ko piedāvās franču grupa “Vous Revoir”. Liepājas ielā no ceturtdienas līdz svētdienai būs vērojamas dažādu mākslinieku ielu performances. Te viesosies gan pašmāju braucošās klavieres, džeza bārs un grupa “Los Pulidos”, gan ārvalstu viesi: dārznieku kvartets “Florafoniķi” no Austrijas kā arī veloorķestris un ielu ērģeles no Nīderlandes. Iespējama arī citu mākslinieku negaidīta parādīšanās Kuldīgas centrālajā ielā – aicinām būt vērīgiem!

Lampas, vitrāžas un stikla māksla

Visas nedēļas garumā Liepājas ielā un Pilsētas laukumā, bet no trešdienas arī pie Māras dīķa un estrādē brīvdabas lampu galerijā varēs apskatīt vides objektus, kurus īpaši festivālam radījuši mākslinieki Kristīne Abika, Iveta Brence, Aivars Brencis, Iveta Goldberga, Santa Kļava, Iveta Kuncīte, Reinis Kuncītis, Ina Ozola, Inese Sulojeva, Kristīne Šimpermane, Kristaps Štobis. No trešdienas līdz svētdienai vecajā rātsnamā ikviens varēs apmeklēt Latvijas Mākslas akadēmijas stikla mākslas apakšnozares studentu un pasniedzēju vitrāžas darbu izstādi “Tad un tagad”, bet diennakts tumšajā laikā vecā rātsnama logos piedzīvot mākslas akciju “Glāžu nams”.

Sestdien, 23. jūlijā, no 11.00 līdz 21.00 Strautu ielas skvērā būs skatāma stikla mākslas ekspresizstāde “Liepāja – Rīga caur Kuldīgu” ar paraugdemonstrējumiem. Ar saviem jaunākajiem dažādās tehnikās radītiem mākslas darbiem izstādē piedalīsies Latvijā un pasaulē zināmas stikla mākslinieces Inguna Audere, Ilze Dūdiņa, Inita Ēmane, Agnese Gedule, Vineta Groza, Sandra Utāne, Iveta Brence, Solvita Bruže, Marta Ģibiete, Marika Kalniņa, Sintija Lasmane, Evita Valdmane un Vika Šulca.

Koncerti un ballītes

Festivāla viesi varēs baudīt dažādu mākslinieku koncertus un piedalīties ballītēs. Kuldīgas estrādē ceturtdienas vakarā uzstāsies grupa “Citi zēni”, piektdien koncertēs Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, sestdien koncertu “Man jau 30.” piedāvās grupa “Labvēlīgais tips”, bet svētdien ar veltījumu Rejam Čarlzam uzstāsies slovēņu pianists Urošs Peričs un džeza orķestris “Mirāža”. Biļetes uz maksas pasākumiem iegādājamas “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā. Dažādu žanru koncerti ielās, laukumos un baznīcās notiks visas nedēļas garumā.

Bērniem – Ričijs Rū un jautras šeptes zaļā pļavā

Domājot par festivāla gados jaunākajiem apmeklētājiem, rīkotāji sagādājuši īpašu pārsteigumu – sestdien, 23. jūlijā, 11.00 Kuldīgas estrādē koncertu kopā ar draugiem rīkos populārais Lācēns Ričijs Rū. Bet svētdien, 24. jūlijā, no 12.00 ikviens aicināts turpat, estrādē, uz koncertu un jautrām šeptēm zaļā pļavā kopā ar radošo apvienību “Pasaku nams”. Abi pasākumi ir bez maksas. Estrādes parkā tie, kuri to vēlēsies, varēs baudīt arī maksas atrakcijas – trušu parku, elektromašīnas, ūdens atrakcijas un vizināšanos ar zirgu vai poniju. 

Krāšņas strūklakas Māras dīķī

No ceturtdienas līdz sestdienai Māras dīķī būs baudāms relaksējoši tonizējošs Māras dīķa SPA, ko krēslas stundās papildinās krāsaino strūklaku meditācija.

Bagātīgs svētku tirgus

Festivāls nav iedomājams bez bagātīga tirdziņa. Šogad tirgotāji savu preci piedāvās Semināra parkā, 1905.gada parkā un Pilsētas dārzā. Tirdziņā varēs iegādāties gan gardumus ikdienas un svētku galdam, gan dāvanas un amatnieku darinājumus.

Programma un aktuālā informācija

Svētku pasākumu programma: mājaslapās https://www.kuldiga.lv , https://kckuldiga.lv/ . Informācijai par svētku pasākumiem aicinām sekot līdzi arī feisbuka kontos https://www.facebook.com/kuldigalv un https://www.facebook.com/KuldigasKC .

Noderīga karte festivāla apmeklētājiem ar autostāvvietām un labierīcībām: https://ej.uz/Kuldiga_stavvietas2022

Par gardām maltītēm Kuldīgā un apkārtnē uzzini šeit: https://visitkuldiga.com/garsa/.

Par nakšņošanas iespējām informācija atrodama: https://visitkuldiga.com/naktsmiers/.

Par aktīvās atpūtas iespējām Kuldīgā un tās apkārtnē meklē informāciju šeit: https://visitkuldiga.com/aktivitate/.

Festivāla tēmturi, ko aicinām izmantot, publicējot iespaidus par festivāla apmeklējumu: #vitrāžas2022  #Kuldīga

 

PROGRAMMA

Pirmdien, 18. jūlijā

Liepājas ielā, Pilsētas laukumā – Lampu galerija. Mākslinieki Iveta Brence, Aivars Brencis, Iveta Goldberga, Ina Ozola, Inese Sulojeva, Kristīne Šimpermane un Kristaps Štobis festivālam radījuši vides objektus – lampas, kas aplūkojamas brīvdabas lampu galerijā.

23.00–24.00 Pilsētas dārzā – DJ Skygge 3D animācijas un elektroniskās mūzikas seanss “Interfeisa dzeja”. DJ Skygge (Francija) jeb dziedātājs, komponists, mūziķis un aktieris Benuā Karē iesildīs festivālu un iepazīstinās ar savu šopavasar iznākušo albumu “Melancholia”. Pasākumu atbalsta Francijas institūts Latvijā.

Otrdien, 19. jūlijā

Liepājas ielā, Pilsētas laukumā – Lampu galerija. Mākslinieki Iveta Brence, Aivars Brencis, Iveta Goldberga, Ina Ozola, Inese Sulojeva, Kristīne Šimpermane un Kristaps Štobis festivālam radījuši vides objektus – lampas, kas aplūkojamas brīvdabas lampu galerijā.

18.30 Sv. Katrīnas baznīcā – Liepājas mežragu kvarteta koncerts Četri vēji. Mežragu pavēlnieki: Ingus Novicāns, Mārcis Auziņš, Edgars Kalniņš, Aivars Vadonis. Programmā: Kārlis Marija Vēbers, Volfgangs Amadejs Mocarts, Džuzepe Verdi, Rihards Vāgners, Johanness Brāmss, Emīls Dārziņš, Jānis Mediņš, Ennio Morikone, latviešu tautasdziesmas, fragmenti no operām u.c.

Trešdien, 20. jūlijā

Liepājas ielā, Pilsētas laukumā, pie Māras dīķa un estrādē – Lampu galerija. Mākslinieki Kristīne Abika, Iveta Brence, Aivars Brencis, Iveta Goldberga, Santa Kļava, Iveta Kuncīte, Reinis Kuncītis, Ina Ozola, Inese Sulojeva, Kristīne Šimpermane un Kristaps Štobis festivālam radījuši vides objektus – lampas, kas aplūkojamas brīvdabas lampu galerijā.

9.00–19.00 Baznīcas ielā 5 – Latvijas Mākslas akadēmijas stikla mākslas apakšnozares studentu un pasniedzēju vitrāžas darbu izstāde “Tad un tagad”. Diennakts tumšajā laikā vecā rātsnama logos – mākslas akcija “Glāžu nams”.

21.00 Mūzikas skolas pagalmā – Vasaras vakara koncerts. Dažādos kameransambļu sastāvos muzicēs Kuldīgas mūzikas skolas pedagogi, piedāvā E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skola.

23.30; 23.45 Māras dīķī – Strūklaku meditācija. Iespēja sajust ūdens sirdspukstu vibrācijas, ļaujoties pilienu un fotonu sintēzei.

Ceturtdien, 21. jūlijā

Liepājas ielā, Pilsētas laukumā, pie Māras dīķa un estrādē – Lampu galerija. Mākslinieki Kristīne Abika, Iveta Brence, Aivars Brencis, Iveta Goldberga, Santa Kļava, Iveta Kuncīte, Reinis Kuncītis, Ina Ozola, Inese Sulojeva, Kristīne Šimpermane un Kristaps Štobis festivālam radījuši vides objektus – lampas, kas aplūkojamas brīvdabas lampu galerijā.

9.00–19.00 Baznīcas ielā 5 – Latvijas Mākslas akadēmijas stikla mākslas apakšnozares studentu un pasniedzēju vitrāžas darbu izstāde “Tad un tagad”. Diennakts tumšajā laikā – mākslas akcija “Glāžu nams”.

10.00–1.00 Māras dīķī – relaksējoši tonizējošs Māras dīķa SPA. Lieliska atpūta dvēselei – ūdenslāšu un gaismas staru rotaļas vieglas instrumentālās un klasiskās mūzikas pavadījumā. 23.30; 23.45; 24.00; 00.15; 00.30; 00.45 strūklaku meditācija. Iespēja sajust ūdens sirdspukstu vibrācijas, ļaujoties pilienu un fotonu sintēzei.

18.30–19.00 Liepājas ielā – ielu performances: braucošās klavieres.

19.00 pie Māras dīķa – franču humora tradīcijās ieturēta muzikāla mūsdienu cirka izrāde “Ča, ča, Čabelita!” ar gaisa akrobātikas elementiem, grupa “Vous Revoir” (Francija).

21.00–22.30 estrādē – koncerts. Grupa “Citi zēni”. Apvienojot popa, neo-soul un repa mūzikas žanrus pirmajos radio singlos, “Citi zēni” ir pēdējā laika karstākais jaunums Latvijas popmūzikas pasaulē. Grupas sastāvā: Jānis Pētersons (balss), Dagnis Roziņš (balss, saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas). Biļete 10 EUR “Biļešu paradīzes” kasēs, www.bilesuparadize.lv un vienu stundu pirms koncerta estrādē. Bērniem līdz 7 gadiem (ieskaitot) ieeja bez maksas. Novadnieka biļete par 7 EUR iegādājama līdz 11. jūlijam tikai Kuldīgas kultūras centra kasē darba dienās 9.00–18.00.

23.30 maršrutā Estrādes parks – Smilšu iela – Piltenes iela – Liepājas iela – Rātslaukums – Liepājas iela festivāla atklāšanas parāde “Lielā lampu balle”. KompānijaRemue Ménage” (Francija): muzikāla, horeogrāfiski atraktīva vēsturisku kostīmu parāde ar akrobātikas un gaismas elementiem.

Piektdien, 22. jūlijā

Liepājas ielā, Pilsētas laukumā, pie Māras dīķa un estrādē – Lampu galerija. Mākslinieki Kristīne Abika, Iveta Brence, Aivars Brencis, Iveta Goldberga, Santa Kļava, Iveta Kuncīte, Reinis Kuncītis, Ina Ozola, Inese Sulojeva, Kristīne Šimpermane un Kristaps Štobis festivālam radījuši vides objektus – lampas, kas aplūkojamas brīvdabas lampu galerijā.

9.00–19.00 Baznīcas ielā 5 – Latvijas Mākslas akadēmijas stikla mākslas apakšnozares studentu un pasniedzēju vitrāžas darbu izstāde “Tad un tagad”. Diennakts tumšajā laikā – mākslas akcija “Glāžu nams”.

10.00–1.00 Māras dīķī – relaksējoši tonizējošs Māras dīķa SPA. Lieliska atpūta dvēselei – ūdenslāšu un gaismas staru rotaļas vieglas instrumentālās un klasiskās mūzikas pavadījumā. 23.30; 23.45; 24.00; 00.15; 00.30; 00.45 strūklaku meditācija. Iespēja sajust ūdens sirdspukstu vibrācijas, ļaujoties pilienu un fotonu sintēzei.

13.00–17.00 estrādē – Lustīga sanākšana ar dančiem nopietniem cilvēkiem.

13.00 grupa “Rahu The Fool”. Lauma Bērza (balss, vijole, perkusijas), Jāzeps Podnieks (balss, veļasdēlis, harmonikas, ukulele), Evita Bambāne (kontrabass), Pēteris Narubins (balss, ģitāra, mandolīna), Benijs Zeltkalis (balss, ukulele, saksofons). 

14.20 grupa “Vectēva papirosi”. Artūrs Andersons (balss, ģitāra), Viesturs Zandersons (ģitāra), Ernests Hvostovojs (basģitāra), Varis Piņķis (bungas).

15.30 grupaKopā Reti Esoša Draugu Organizācija”. Ieva Dreimane (balss), Jānis Šteinbergs (balss, taustiņi, mutes harmonikas), Edgars Silacērps (balss, ģitāra), Armands Alksnis (ģitāras), Linards Tiļugs (sitamie instrumenti), Valdis Skujiņš (basģitāra, runasvīrs).

17.00–2.00 Liepājas ielā – ielu performances. 17.00; 18.00; 19.30; 20.30 dārznieku kvartets “Florafoniķi” (Austrija); ielu ērģeles (Nīderlande); 19.00 braucošās klavieres; 20.00; 21.00; 1.00 džeza bārs.

19.00 pie Māras dīķa – koncerts “Salsa dienvidu ritmos”. Multiinstrumentālistes Lelde Zaržecka un Inese Leušina jeb duets “Violin Diivas” un Elvijs Endelis (sitamie instrumenti) atskaņos pasaules hitus “Fly me to the moon”, “Sway”, “Champs Elysees”, “Mambo”, “Volare” un citas dziesmas angļu, franču, spāņu un itāļu valodā.

20.00 pie Māras dīķa – franču humora tradīcijās ieturēta muzikāla mūsdienu cirka izrāde “Ča, ča, Čabelita!” ar gaisa akrobātikas elementiem, grupa “Vous Revoir” (Francija).

22.00–2.00 estrādē – koncerts. Intars Busulis un “Abonementa orķestris”. Intars Busulis bez pārspīlējuma saucams par vienu no Latvijas fenomeniem, kas ar savu harizmu spējis saliedēt ļoti plašu auditoriju, taču bez meistarīgā un talantīgā “Abonementa orķestra”, kura kodols ir pianists un komponists Kārlis Lācis, grūti iedomāties Intara fenomenu tādā apjomā, kādā to esam paraduši piedzīvot vai katrā koncertā. “Abonementa orķestris”: Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Kaspars Grigalis, Edvīns Ozols, Karīna Tropa, Vineta Elksne, Alise Kante-Onzule. Pēc koncerta dzirkstošs vakara turpinājums ar “Kurzemes Radio”. Biļete 15 EUR “Biļešu paradīzes” kasēs, www.bilesuparadize.lv un vienu stundu pirms koncerta estrādē. Bērniem līdz 7 gadiem (ieskaitot) ieeja bez maksas. Novadnieka biļete par 10 EUR iegādājama līdz 11. jūlijam tikai Kuldīgas kultūras centra kasē darba dienās 9.00–18.00.

Sestdien, 23. jūlijā

Liepājas ielā, Pilsētas laukumā, pie Māras dīķa un estrādē – Lampu galerija. Mākslinieki Kristīne Abika, Iveta Brence, Aivars Brencis, Iveta Goldberga, Santa Kļava, Iveta Kuncīte, Reinis Kuncītis, Ina Ozola, Inese Sulojeva, Kristīne Šimpermane un Kristaps Štobis festivālam radījuši vides objektus – lampas, kas aplūkojamas brīvdabas lampu galerijā.

10.00–21.00 Baznīcas ielā 5 – Latvijas Mākslas akadēmijas stikla mākslas apakšnozares studentu un pasniedzēju vitrāžas darbu izstāde “Tad un tagad”. Diennakts tumšajā laikā – mākslas akcija “Glāžu nams”.

10.00–1.00 Māras dīķī – relaksējoši tonizējošs Māras dīķa SPA. Lieliska atpūta dvēselei – ūdenslāšu un gaismas staru rotaļas vieglas instrumentālās un klasiskās mūzikas pavadījumā. 23.30; 23.45; 24.00; 00.15; 00.30; 00.45 strūklaku meditācija. Iespēja sajust ūdens sirdspukstu vibrācijas, ļaujoties pilienu un fotonu sintēzei.

11.00–12.00 estrādē – Ričijs Rū rīko koncertu. Piedalās: Lācēns Ričijs Rū, Rūta Reinika-Preisa, Lauris Reiniks un citi viņa draugi.

11.00–21.00 Strautu ielas skvērā – stikla mākslas ekspresizstāde “Liepāja – Rīga caur Kuldīgu” ar paraugdemonstrējumiem. Ar saviem jaunākajiem dažādās tehnikās radītiem neviendabīgiem, daudznozīmīgiem stikla mākslas darbiem, kas tiek realizēti tehniski unikālos stikla materiāla apstrādes paņēmienos, izstādē piedalīsies Latvijā un pasaulē zināmas stikla mākslinieces Inguna Audere, Ilze Dūdiņa, Inita Ēmane, Agnese Gedule, Vineta Groza, Sandra Utāne, Iveta Brence, Solvita Bruže, Marta Ģibiete, Marika Kalniņa, Sintija Lasmane, Evita Valdmane un Vika Šulca.

11.30–21.00 Liepājas ielā – ielu performances: 12.00; 14.30; 19.00; 20.30 dārznieku kvartets “Florafoniķi” (Austrija); 13.15; 18.00; 19.30 veloorķestris (Nīderlande); ielu ērģeles (Nīderlande); 15.00 grupa “Los Pulidos”; 12.30; 14.00; 16.00; 17.00; 17.30; 18.45 braucošās klavieres; 11.30 džeza bārs.

13.00–16.00 estrādē – sestdienas labsajūtas buķete dāmām un kungiem.

Uz skatuves: 13.00 – Arfas un flautas duets: Dārta Tīsenkopfa (arfa) un Reinis Lapa (flauta); 14.30 – Dzintara trio: Dzintars Beitāns (vijole), Egons Kronbergs (ģitāra), Guntis Kolerts (kontrabass).

Nojumēs: izmantojiet iespēju trīs stundās muzikālā un radošā atmosfērā profesionālu meistaru vadībā apgūt jaunas prasmes, kā savu un mīļoto cilvēku ikdienu padarīt košāku. Varēsiet izgatavot kazas piena ziepes, smaržas dāmām un kungiem, kosmētikas līdzekļus džentlmeņiem, apgūt gleznošanu uz ūdens virsmas un izveidot unikālu mākslas darbu ebru tehnikā, iepriecināt sevi ar hennas tetovējumu vai paša veidotu šokolādes gleznu un savas pūles atalgot ar spirdzinošu vasaras kokteili. Dalības maksa darbnīcās 2; 3; 5un 8 EUR. Ja gribēsi pamēģināt visu, ar 31 EUR pietiks.

13.00–17.00 Baznīcas ielā 30 un skvērā pie “Kūravas” – “Zaļā ekspedīcija Izglāb mežu!” ar 10 vides izziņas pieturām, tajās varēs iepazīt, pasmaržot, pagaršot, sajust, ieraudzīt un saprast norises mežā. Tikšanās un starts Kuldīgas restaurācijas centrā, Baznīcas ielā 30. Rīko biedrība “Kultūras projektu koordinācijas centrs”. Atbalsta Meža attīstības fonds.                         

17.00 Sv. Katrīnas baznīcā – koncerts “Vasaras impresijas”. Inga Šļubovska-Kancēviča (soprāns), Dita Krenberga (flauta), Inita Malnača (čells), Ilze Ozoliņa (klavieres). Skanēs latviešu komponistu Arvīda Žilinska, Elgas Igenbergas, Jāņa Mediņa, Pētera Plakida, Daces Aperānes, Artūra Maskata un Jēkaba Jančevska mūzika, kā arī angļu komponistu sera Henrija R. Bišopa, Dž. Ratera un M. Heda opusi. Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

17.30 pie Māras dīķa – koncerts “Apkārt Vidusjūrai”. Grupa “Los Pulidos” izpildīs pasaulē populārus hitus ne tikai angļu un spāņu, bet arī franču un itāļu valodā. Māris Repšs (balss, ģitāra), Aleksandrs Prihodčenko (soloģitāra), Aleksandrs Radioņenko (basģitāra).

19.00 pie Māras dīķa – franču humora tradīcijās ieturēta muzikāla mūsdienu cirka izrāde “Ča, ča, Čabelita!” ar gaisa akrobātikas elementiem, grupa “Vous Revoir” (Francija).

20.00–3.00 estrādē – koncerts “Man jau 30.” Grupa “Labvēlīgais tips”. Uz skatuves dēļiem muzikāli gozēsies: Andris Freidenfelds (balss), Normunds Jakušonoks (balss, taustiņi), Ģirts Lūsis (balss, ģitāra), Kaspars Tīmanis (balss, trombons), Oskars Ozoliņš (balss, trompete), Andris Ābelīte (balss, trompete), Artūrs Kutepovs (ģitāra), Pēteris Liepiņš (ģitāra), Haralds Stenclavs (taustiņi) un Ainis Zavackis (sitaminstrumenti).

Pēc koncerta ap 23.00 – balle kopā ar grupu “Kraujas Band”. Ira Krauja (balss), Andris Barons (balss, ģitāra), Valdis Blaubuks (balss, bass), Gints Hartmanis (balss, taustiņi), Ivars Kalniņš (balss, sitamie instrumenti).

Biļete 15 EUR (der arī ballei) “Biļešu paradīzes” kasēs, www.bilesuparadize.lv un vienu stundu pirms koncerta estrādē. Bērniem līdz 7 gadiem (ieskaitot) ieeja bez maksas. Novadnieka biļete par 10 EUR (der arī ballei) iegādājama līdz 11. jūlijam tikai Kuldīgas kultūras centra kasē darba dienās 9.00–18.00. Biļete tikai ballei par 3 EUR būs nopērkama pirms balles estrādē.

20.00–3.00 Piltenes ielā 25a – pasākums “Underground Kuldiga”. Uzstāsies grupas “AK69”, “Symbolic”, “Rūta Ķergalve&MELK”, “Oranžās brīvdienas”. Elektronisko mūziku spēlēs DJ Mr. Roughboy, Virus 332, El Harmony, Ego Jako, Kuchieris un Reanimators. Biļetes 5 EUR “Biļešu paradīzes” kasēs, www.bilesuparadize.lv un pasākuma dienā uz vietas. Organizē Kuldīgas aktīvo jauniešu biedrība “Sprādziens”.

1.00–2.00 viesnīcā Metropole – “Muzikālais balkons”. Roberts Gobziņš un Lauris Amantovs programmā “Veltījums Birutas kundzei”.

Svētdien, 24. jūlijā

Liepājas ielā, Pilsētas laukumā, pie Māras dīķa un estrādē – Lampu galerija. Mākslinieki Kristīne Abika, Iveta Brence, Aivars Brencis, Iveta Goldberga, Santa Kļava, Iveta Kuncīte, Reinis Kuncītis, Ina Ozola, Inese Sulojeva, Kristīne Šimpermane un Kristaps Štobis festivālam radījuši vides objektus – lampas, kas aplūkojamas brīvdabas lampu galerijā.

10.00–21.00 Baznīcas ielā 5 – Latvijas Mākslas akadēmijas stikla mākslas apakšnozares studentu un pasniedzēju vitrāžas darbu izstāde “Tad un tagad”. Diennakts tumšajā laikā – mākslas akcija “Glāžu nams”.

11.30–17.30 Liepājas ielā – ielu mākslinieku performances: 11.30; 12.30; 15.00; 16.15 dārznieku kvartets “Florafoniķi” (Austrija); 13.30; 15.30; 16.45 veloorķestris (Nīderlande); 12.00; 14.15 braucošās klavieres; 12.30 dzīvo skulptūru kvartets (cirks “Beztemata”).

12.00–16.00 estrādē – jautras šeptes zaļā pļavā kopā ar radošo apvienību “Pasaku nams”. 12.00–13.00 koncerts ar līdzdarbošanos; 13.00–16.00 šeptēšanās.

17.00 estrādē – Uros Peric & “Mirage Jazz Orchestra” (Slovēnija/Latvija) koncerts. Rejam Čārlzam, izcilajam dziedātājam un pianistam, kuram 2022. gadā  apritētu 92 gadi, veltīta slovēņu pianista un dziedātāja Uroša Periča, džeza orķestra “Mirāža” (mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs) un Kuldīgas kultūras centra vokālās grupas “Karameles” (vadītāja Agnese Čīče) koncertprogramma