Gatavojas Skrundas svētkiem

Šogad Skrundas svētkus svinēsim 11. un 12. maijā. Sešpadsmit gadu laikā to rīkotāji vienmēr centušies izcelt cilvēkus, lietas un notikumus, ar ko varam lepoties un kas mums pieder. Vienmēr esam meklējuši iespējas līdzās ierastām svētku aktivitātēm atrast ko jaunu, neredzētu. Janvāra beigās Skrundas kultūras namā pulcējās darba grupa, lai radītu idejas svētkiem. Uzsāktas pārrunas ar Zemessardzi par iespēju vizināties bruņu mašīnā, izbaudīt atmīnētāju darba specifiku. Plānots, ka šogad svētkos varēsiet izbaudīt ērmriteņus, ūdensbumbas Ventā, kustību darbnīcas un aplūkot mednieku trofejas. Skrundas spēka vīri jau trenējas savam iznācienam...
Jau kopš pagājušā gada svētkiem esam gājuši uz mērķi – Skrundas centrā uzstādīt pilsētas pulksteni. Līdz ar to svētku moto šogad –SKRUNDAS LAIKS. Lai mūsu pulksteņa „Laika upe” atklāšana būtu neatkārtojama, top dramaturga un režisora Alda Zalgaucka oriģinālluga. Mūziku lugai komponēs Elīza Zalgaucka.
Svētkus kuplinās tradicionālās aktivitātes- orientēšanās sacensības „Jāņtārpiņu karnevāls’’, modes deju festivāls „Aiziet!”, laivu nobrauciens pa Ventas upi, amatiermākslas kolektīvu koncerti, amatnieku tirdziņi, sporta aktivitātes.
Šogad Skrundā tiks organizēta starptautiskā projekta „Rokdarbi” aktivitāte. Projektā piedalās Latvijas, Somijas, Igaunijas rokdarbnieki.
Bet ko svētkos vēlētos piedzīvot Jūs? Aicinu jau pirms svinēšanas svētku sajūtu radīt kopā! Mēs, svētku organizatori, gaidīsim jūsu priekšlikumus, kā svētkus vērst vēl krāšņākus un tuvākus katram no mums. E-pasts: skrundakn@inbox.lv
Skrundas novada svētku darba grupas vārdā Loreta Robežniece