Izrāde "Tūsteps ar čemodānu fonā" Skrundā

2.martā pl.19.00 Skrundas kultūras namā izrāde "Tūsteps ar čemodānu fonā" - gandrīz nopietna komēdija ar starpbrīdi. Lomās: Akvelīna Līvmane, Juris Kalniņš, Roberts Šilings, Jānis Mūrnieks. Režisore: mūsu novadniece Indra Vaļeniece. Ievas Ozoliņas dejas. Biļetes iepriekšpārdošanā Skrundas kultūras nama katru darba dienu no 10.00-15.00. Biļešu cena: Ls 3.00, izrādes dienā Ls 4.00. Spied šeit lai skatītos fragmentus no izrādes Ir vispārzināms, ka arvien vairāk cilvēku dzīvo vieni. Vientulība un vienatne ir kļuvusi par ikdienas sastāvdaļu. Tie, kas jau ir nodzīvojuši lielu daļu dzīves uzskata, ka vairāk par to, kas ir bijis, nav iespējams iegūt. Viņiem ir tikai atlicis nodzīvot līdz galam, lai nomirtu.
Sapņi un cerības it kā vēl ir, bet pieradums un nogurums liek ieslīgt rutīnā – “ko tad es, man jau pāri 40”, “kas tad man atlicis, tikai nomirt”. Bet īsta un pilnvērtīga dzīve ir iespējama jebkurā vecumā! Jaunībai ir savas priekšrocības, bet dzīves īsto garšu var sajust jebkurā vecumā, tikai ir nepieciešama drosme ļauties patiesai un īstai dzīvei, un, galvenais, nemelot sev.
“Tūsteps ar čemodānu fonā” ir stāsts par diviem cilvēkiem pēc 60, kam pietiek drosmes mēģināt sākt no sākuma. Bez ilūzijām, bez rozā brillēm, apzinoties, ka tas nebūs biegli, bet – būs pa īstam. Kristīne – atraitne, pirms gada zaudējusi vīru, gatavojas doties uz “pansionātu” (Florida ASV tiek uzskatīta un ir veco ļaužu dzīves vieta), lai pavadītu vecumdienas. Viņa ir izlēmusi vientulību un izmisumu nomainīt pret pansionāta labumiem – kādas ne pārāk izsmalcinātas kundzes sabiedrību. Kristīne ir samierinājusies ar vientulību, kad Hermanis, ģimenes draugs, arī atraitnis, piedāvā viņai sākt visu no sākuma. Cik ir jābūt lielai drosmei, lai bildinātu senu draudzeni, un kam ar šiem cilvēkiem ir jānotiek, lai viņi varētu palikt kopā? Izejot cauri izrādes līkločiem no biznesa piedāvājuma, cauri gultai, līdz patiesai un atklātai grēksūdzei, viņi ir gatavi jaunam sākumam.
Radošā apvienība DrKT piedāvā izrādi Liriskā komēdija ar asprātīgajiem dialogiem pirmajā cēlienā, kas pāraug izrādē par patiesi svarīgo, liek skatītājiem gan smieties, gan raudāt vienlaikus, aiznesot izrādes pēcgaršu uz mājām. DrKT tic, ka izrāde liks kaut mirkli cilvēkam paskatīties uz savu dzīvi no malas, pārvērtēt savas dzīves patiesās vajadzības un atrast sevī drosmi, lai mainītu savu dzīvi.
Lomās: lieliskais duets Akvelīna Līvmane (Kristīne), Juris Kalniņš (Hermanis). Viņiem palīdzēs Jānis Mūrnieks un Roberts Šilings. Režisore Indra Vaļeniece, Ievas Ozoloņas dejas.
Kontakti:
tel. 29294013 (Indra)