Muzeju naktī būs atvērta arī Kuldīgas novada dome jeb Kuldīgas jaunais rātsnams

Muzeju naktī būs atvērta arī Kuldīgas novada dome jeb Kuldīgas jaunais rātsnams

Muzeju naktī sestdien, 14. maijā, būs atvērta arī Kuldīgas novada dome jeb jaunais rātsnams Kuldīgā, Baznīcas ielā 1. Rātsnamā apmeklētājus gaidīs no plkst. 19.00 līdz plkst. 22.00, piedāvājot izstaigāt pašvaldības telpas – mazo domes sēžu zāli 1. stāvā un grezno lielo zāli 2. stāvā, kā arī ielūkoties domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas un viņas vietnieka Arta Roberta darba kabinetos.

Apmeklētāji aicināti izmantot iespēju doties īpašās ekskursijās:

  • 20.00 ekskursija kopā ar domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu.
  • 19.00 un 21.00 ekskursija kopā ar domes pulksteņmeistaru Arnoldu Piziku.

Arī šogad Muzeju naktī piedāvājam iespēju ielūkoties Kuldīgas novada Pašvaldības policijas telpās Strautu ielā 1, Kuldīgā. No 19.00 līdz 22.00 pašvaldības policijas telpās varēs apskatīt videonovērošanas sistēmas telpu, kā arī ielūkoties īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Kuldīgas novada pašvaldība ir vienīgā Latvijā, kas darbojas vēsturiski rātei celtā namā. Arī ikdienā jaunais rātsnams ir atvērts iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, greznajā zālē notiek laulību ceremonijas, pieņemšanas par godu pilsētas viesiem, domes sēdes un citas pilsētas un novada attīstībai nozīmīgas sanāksmes.

Ēka Kuldīgā, Baznīcas ielā 1, celta 1868. gadā pēc arhitekta Oto Dīces projekta un 1873. gada pilsētas plānā atzīmēts kā jaunais rātsnams. Rātsnams būvēts eklektisma stilā, izmantojot viduslaiku formas. Rātsnama plānojums ir simetrisks, ļoti skaidrs un vienkāršs. Tradicionāli rātes otrajā stāvā izvietota zāle, no kuras var iznākt uz balkona un uzrunāt pilsētas iedzīvotājus un viesus. Kuldīgas jaunais rātsnams atjaunots, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu.

Kā jau iepriekš ziņots, Muzeju nakts pasākumi šajā dienā no 19.00 līdz 23.00 norisināsies arī Kuldīgas novada muzejā. Plašāk par to: https://kuldiga.lv/kultura/6592-muzeju-nakts-kuldiga-2