Pankūku pēcpusdiena Nīkrācē

13. oktobrī Nīkrāces saieta namā Gardēžu klubiņš aicināja ikvienu uz rīvēto kartupeļu pankūku pēcpusdienu. Ģimenes atbalsta centra vadītāja Inese Ivāne stāstīja par kartupeļa vēsturi. Patiesībā kartupelis ir unikāls dārzenis ar augstu uzturvērtību. To var izmantot gan kā pārtikas produktu, gan kā ārstniecības līdzekli, gan kā kosmētikā lietojamu produktu. Tad sākās pasākuma “garšīgākā” daļa. Tika gatavotas dažāda veida kartupeļu pankūkas, piemēram, ar sieru, ar speķi, ar malto gaļu. Katrs interesents bija jau pagatavojis ēdienu, piedāvāja nobaudīt un stāstīja, kā tas gatavojams. Savukārt daži bija sagatavojuši sarīvēto kartupeļu masu un ēdiens tika gatavots uz vietas. Cilvēki bija ieradušies, lai uzzinātu jaunas kartupeļu pankūku receptes un lai padalītos ar savu pieredzi par pankūkām. Teksts - Elīna Ozola, biedrības „Ventas krasti” brīvprātīgā darbiniece
Foto - Elīna Ozola un Ņina Puškareva