Skrundā tūres „Es smaidu” ietvaros uzstāsies Rīgas Gospelkoris

Sestdien, 24. martā, plkst. 16.00 Skrundas Kultūras namā savas tūres „Es smaidu” ietvaros koncertu sniegs Rīgas Gospelkoris. Šis gads korim sācies ražīgi - Rīgas Gospelkora pagājušajā gadā izdotais DVD „Silver & Gold” ticis nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvai kategorijā „Labākais koncertieraksta video”, un šobrīd aktīvi norit gatavošanās „Es smaidu” tūrei, kuras laikā šajā pavasarī plānots viesoties dažādās Latvijas pilsētās, tostarp Skrundā. Dziedātāji aicina uz brīdi aizmirst par auksto ziemu, dažreiz nomācošo ikdienu un atrast vairāk lietu, par kurām no sirds pasmaidīt. Koncertā Skrundas Kultūras namā skanēs dzīvespriecīga un atraktīva mūsdienu afroamerikāņu baznīcas mūzika kora, solistu un pavadošo mūziķu izpildījumā, kas solās vienaldzīgu neatstāt nevienu.

Rīgas Gospelkoris (diriģents - Jānis Maslovskis) koncertē Latvijā un ārpus tās (Norvēģija, Kipra, Vācija) jau devīto gadu, apmeklē gospel mūzikas festivālus pasaulē (Vācijā, Polijā un ASV), kā arī paplašina muzikālo redzesloku, veidojot kopīgus projektus ar gospel mūzikas zvaigznēm no ASV un pašmāju mūziķiem. Koris ir arī iniciatori un galvenie organizatori gospelmūzikas festivālam „Sing Gospel, Latvia!”, kas divus gadus (2007. un 2008. g.) veiksmīgi norisinājās Rīgā un kurā kā galvenie viesi piedalījās mūziķi Walter Owens, Terry Moore un Malcolm Williams no Čikāgas, ASV.

Gospel tulkojumā no angļu valodas nozīmē Evaņģēlijs jeb Labā vēsts, un tajā saknes meklējamas gandrīz visiem mūsdienu mūzikas žanriem - blūzam, džezam, soulam, R&B, rokam un citiem. Rīgas Gospelkoris izpilda black gospel - mūsdienīgu afroamerikāņu baznīcas mūziku. Šis žanrs attīstās un mainās, ietverot visdažādākos mūzikas stilus, un tādejādi saglabājot savu vietu pasaules mūzikā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Skrundas Kultūras nama un Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas Ls 2,50 iepriekšpārdošanā, koncerta dienā Ls 3,00
Jaunumiem par Rīgas Gospelkora aktivitātēm iespējams sekot līdz sociālajos portālos www.facebook.com/rigagospelchoir un www.twitter.com/rigagospelchoir