Skrundā – reģionu pavāri

Skrundā – reģionu pavāri
Skrundas profesionālajā vidusskolā notika Kurzemes un Zemgales jauno pavāru profesionālās sacensības. Rīcības komisijas eksperte, Skrundas pedagoģe Gunta Stepanova informēja, ka konkursā piedalījušās 13 komandas. 1. vietu izcīnīja Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikuma pārstāvji, 2. – Restorānu servisa skolas komanda, trešie bijuši kuldīdznieki – Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma komanda (KTTT). Visiem bija jāgatavo divi ēdieni, obligātie produkti otrajam ēdienam karbonāde ar kauliņu, ķirbis; desertam – cigoriņu ekstrakts un medus. Kamēr audzēkņi sacentās, skolotāji kopā ar šefpavāru Māri Astiču un augļu un dārzeņu servisa firmu Lietas MD iepazina jaunus produkcijas piedāvājumus. Pēc tam pedagogi mācījās, kā ikdienā mazināt stresu. „Netrūka arī dramatisku brīžu. No ierindas izgāja elektriskās konvekcijas plīts, ar to ikdienā ierasts strādāt, tāpēc nācās pielāgoties, gatavot uz citām ierīcēm. Bieži tieši prakšu vadītāji, skolotāji izstrādā receptes, tādēļ, ja konkursantam nākas kaut soli nokāpt no ierastās taciņas, sākas liels uztraukums,” secina G. Stepanova. Skrundas TV sagatavoto video var noskatīties ŠEIT.   Informācija pārpublicēta no laikraksta "Kurzemnieks” (30.04.2014 ) Teksts: Vija Zariņa Foto: Sandris Kuzmickis