Auto/foto orientēšanās pasākums “Skrunda rullē”

Auto/foto orientēšanās pasākums “Skrunda rullē”

6. jūnijā  pirmo reizi Skrundas novadā notika auto/foto orientēšanās sacensības “Skrunda rullē”. Galvenais pasākuma mērķis - izzinoši un saturīgi pavadīt brīvo laiku, apceļojot un iepazīstot Skrundas pilsētu un novada pagastus. 

Šo dienu aktīvi pavadīt Skrundas pusē izvēlējās ne tikai mūsu novada iedzīvotāju komandas, bet daudz  ciemiņu no malu malām - no Liepājas, Saldus, Aizputes, Kuldīgas un citām vietām.

Dalībniekiem bija jāspēj orientēties kartē, lai atrastu visus 30 kontrolpunktus, izpildīt norādītos uzdevumus un nofiksēt tos ar foto palīdzību. Kopējais distances garums pēc organizatoru aplēsēm bija ap 140 km, tomēr finišā automašīnu odometri rādīja, ka šī maršruta veikšana kādam prasījusi 112 km, citiem 180 km.

Balva – lieliski pavadīta diena kopā ar ģimeni, draugiem vai darba kolēģiem, katrai ekipāžai tika pasniegts diploms par piedalīšanos un gards kliņģeris.

Īpašā balva tika noteikta loterijas veidā - uz to varēja pretendēt visas komandas, kuras bija izpildījušas visus uzdevumus. Milzīgs prieks par komandām, jo tās bija atradušas visus kontrolpunktus un izpildījušas uzdevumus. Tomēr galveno balvu - kausu un dāvanu karti no krodziņa Rančo saņēma Roņu ģimene.

Pēc pasākuma gandrīz visi atzina, ka daudz ko jaunu uzzinājuši par Skrundas novadu un pabijuši daudzās neredzētās vietās.

Paldies Ilonai Rītiņai par Nīkrāces kontrolpunktu, Ritai Goldmanei, Guntim Misiņam un ķēvei Brendai par Smilgu kontrolpunktu, Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargiem un īpašs paldies pulkvedim Andrim Riekstam par Mežaines kontrolpunktu.

Paldies visiem dalībniekiem par atsaucību!

 

Teksts un foto: Aivita Staņeviča, Skrundas TUAC vadītāja