Liepziediņš uzsāk jauno mācību gadu

Liepziediņš uzsāk jauno mācību gadu

1. septembrī, Zinību dienā, ikvienu, ierodoties Liepziediņā, sagaidīja bērna vārda pirmais burtiņš, kuru viņš piesprauda pie lielas burtu tāfeles.

Vēlāk izglītojamie un darbinieki pulcējās pie Liepziediņa estrādītes – ciemos ieradās Vinnijs Pūks, kurš visus klātesošos iesaistīja rotaļās. Pasākuma noslēgumā katrs cienastā saņēma ābolu.

18. septembris. Šogad “Olimpiskās dienas 2020” devīze Latvijā bija “Mēs esam sportiņā” un to braši atbalstīja arī Skrundas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes Liepziediņš audzēkņi un darbinieki. Pēc rīta rosmes bērni ar lielu entuziasmu piedalījās daudzveidīgās stafetēs un kustību rotaļās. Te bija iespēja parādīt gan veiklību, gan izveicību, gan pacietību.

22. septembrī atsākās sadarbība ar Skrundas bērnu bibliotēku.                                                     

Reizi mēnesī bibliotēkas grāmatas atceļo uz Liepziediņu, un 4 – 5 gadniekiem ir iespēja izvēlēties bibliotēkas grāmatas, kuras mājās izlasīt. Šāda bibliotēkas aktivitāte veicina bērna interesi par grāmatu un audzina atbildību.

Visu nedēļu no 26. – 28. septembrim mājturības nodarbībās bērni gatavoja dārzeņu vai augļu salātus.

29. septembrī pie mums Liepziediņā ar bagātīgām rudens veltēm ciemos ieradās Rudens vīriņš - Miķelis, lai kopā ar bērniem svinētu rudens ražas svētkus. Bērni kopā ar Miķelīti  dziedāja, piedalījās jautrās rotaļās un dejās, tā ieskandinot svētku rītu.

Pēc tam bērni darbojās 5 Miķelīša darbnīcās – burtu darbnīcā bērni minēja mīklas par dārzeņiem – mazie 1., 5., 4. grupas bērni atminējumu sameklēja pēc attēla, lielie 3., 6. grupas bērni salika atminējumu no burtiem.

Muzikālajā darbnīcā bērni apdziedāja un aprotaļāja dārzeņus.

Sajūtu darbnīcā bērni pēc garšas atpazina dārzeņus un augļus.

Sporta darbnīcā bērni sacentās dažādu veiklības uzdevumu veikšanā.

Dabas velšu darbnīcā bērni kopā ar savām skolotājām un skolotāju palīgiem izveidoja dažādus veidojumus no dārzeņiem izstādei.

Informāciju sagatavoja: Dzintra Eglīte, Skrundas novada PII "Liepziediņš" vadītāja