Senioru koris maina nosaukumu

Senioru koris maina nosaukumu

17 gadus mēs viņus pazinām kā Skrundas kultūras nama senioru kori “Novakars”, bet no 3. decembra mēs viņus godājam par jaukto senioru kori “Skrunda”.

Kolektīvs tika dibināts 2003. gadā kā senioru kluba “Skrundas ceriņi” koris. Jāatceras brīdis, kā koris tika pie nosaukuma! Viesojoties pie draugiem  Ventspilī, kora “Ziemeļzvaigzne”, tika runāts, ka Skrundas korim vajag nosaukumu! Un veicot dziedātāju aptauju, radās kora nosaukums “Novakars”. Pirms diviem gadiem, svinot kora 15. jubileju, dalībnieki runājuši, ka šis nosaukums īsti neatbilst dziedātāju būtībai. Paši vēl gana jauni un lustīgi, bet nosaukums – tāds vecišķs un mierīgs. Pēc pārdomām un jauna nosaukuma meklēšanas nu atrasts īstais. 

Vārda maiņas svinībās koris ticis pie savas krustmātes – Silvas Jeromanovas-Mauras. Silva ir bijušās skrundenieces un skolotājas Irēnas Jeromanovas meita, šobrīd uzņēmuma “SILJA” valdes priekšsēdētāja.  Otrdienas mēģinājums izvērtās kā īsta svētku diena – jauns nosaukums, sava krustmāte, ziedi, kūka, dāvanas, dziesmas un sirsnīgas sarunas. 

Teksts: Liene Krūmiņa, Skrundas kultūras nama menedžere

Foto: Aivita Staņeviča