Aicina pieteikties "Latvijas Nacionālajam kulinārajam ceļam"

Redzot, cik strauji Latvijā kļūst populāra vietējā ražojuma pārtika, cik garšīgi un veselīgi produkti top lauku saimniecībās un mājražotāju rūpalos, kā arī vērojot citu valstu pieredzi, kur kulinārie ceļi ir populārs tūrisma produkts, "Lauku ceļotājs" nāk ar iniciatīvu – veidot "Latvijas Nacionālo kulināro ceļu". "Lauku ceļotājs", turpinot Mārketinga projektu, aicina ēdinātājus, pārtikas produktu ražotājus vai audzētājus pieteikties dalībai "Latvijas Nacionālajā kulinārajā ceļā". Šobrīd daudzi lielāki un mazāki uzņēmumi, lauku krodziņu un restorānu saimnieces piedāvā izcilas kvalitātes pārtikas produktus un ēdienus. Kulinārais ceļš apvienos un popularizēs vietas, kur iespējams baudīt Latvijas gan tradicionālus, gan mūsdienīgus ēdienus un dzērienus no Latvijā audzētiem un ražotiem lauku labumiem. Jau rudenī tiks izdota karte, kurā plānots iekļaut ap 100 kulinārajām vietām Latvijā un iezīmēt Nacionālo Kulināro ceļu, kas savienosies ar ceļiem Lietuvā un Igaunijā, vēlāk – veidojot kopīgu Baltijas kulināro ceļu. "Lauku ceļotājs" jau drīz dosies apsekojumos. Aicināti pieteikties gan atvērta tipa uzņēmumi (piem., kafejnīcas, krodziņi, restorāni), gan slēgta tipa uzņēmumi (piem., saimniecības, kas ēdina tūristu grupas pēc pieprasījuma). Pieteikšanās līdz š.g. 1. jūnijam, sūtot pieteikumu uz lauku@celotajs.lv. Pieteikuma anketu SKATĪT ŠEIT un Nacionālā kulinārā ceļa kritērijus dalībai SKATĪT ŠEIT. Teksts: "Lauku ceļotājs"