Aicina uz diskusiju visus, kam interesē tūrisms un ražošana

"Lauku ceļotājs" aicina uz diskusiju ”Apmeklētājam atvērta ražojoša saimniecība – ieguvums tūristam un ražotājam?” 2014. gada 27. februārī plkst. 11.00, Zemkopības ministrijas lielajā zālē (2. stāvs). ”Lauku ceļotājs” šogad īpaši popularizē ”Lauku Labumu” produktu. Esam pabijuši gandrīz 300 saimniecībās, kas  nodarbojas ar ražošanu un uzņem apmeklētājus, nupat izdevām ceļvedi ”Lauku Labumi” ar 283 ražojošām saimniecībām, 6 maršrutus lauku apceļošanai, plānojam izdot Kulinārā ceļa karti  šajā rudenī - to visu gribam jums parādīt. Taču mārketings ir tikai medaļas viena puse. Otrs ir – kas aktuāls pašiem Lauku Labumu saimniekiem - ražotājiem, un arī lauku naktsmītņu saimniekiem, kuriem tūrisma piedāvājums saistīts ar lauku saimniecības norisēm un produkciju? Lai apzinātu visus ”par” un ”pret”, ieguvumus un problēmas, risināmos jautājumus, 27. februārī plkst. 11.00 aicinām visus uz atklātu diskusiju ”Apmeklētājam atvērta ražojoša saimniecība – ieguvums tūristam un ražotājam?”. Diskusiju atklās un dalībniekus uzrunās Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, piedalīsies Zemkopības ministrijas speciālisti, un citu saistīto iestāžu pārstāvji, masu mediji, taču galveno uzsvaru gribam likt uz aktīvu diskusiju ar ”Lauku Labumu” un lauku tūrisma naktsmītņu saimniekiem, viņu viedokļu uzklausīšanu, lai mūsu rīcībā būtu  apkopots un skaidri formulēts nozares uzņēmēju viedoklis interešu aizstāvībai. Paneļdiskusijā, lai rosinātu diskusiju, dalību apstiprinājuši vairāki dažādu jomu saimnieki. Skatiet programmu te http://www.celotajs.lv/lv/news/item/view/354. Pēc diskusijas plānojam sarīkot ”Lauku Labumu” degustāciju-izstādi, lai demonstrētu jūsu ražojumus plašākai publikai. Mēs, LC, parūpēsimies par kafiju/tēju. Būs arī iespēja savu produkciju tirgot un izplatīt savus marketinga materiālus. Gaidīsim Jūsu pieteikšanos pasākumam līdz 23.02.2014. katrina@celotajs.lv vai pa telefonu 67617600.
Teksts: Asnāte Ziemele, asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente