2014. gada 4. septembrī jau ceturto gadu pēc kārtas pārtikas izstādes "Rīga Food" ietvaros Ķīpsalas hallē norisinājās konkurss "Latvijas 2014. gada pavārzellis". Konkursā piedalījās arī meitenes no Skrundas Profesionālās vidusskolas: Madara Zēna, kura startēja kā dalībniece konkursā, bet viņai palīdzēja kursa biedrene Linda Lobova. Par zeļļa dalībnieka palīgu startēja arī Elīna Reine.
Pretendentiem, kuri pieteicās konkursam "Latvijas gada pavārzellis", mājas uzdevums nebija no vieglajiem, jo sastāvdaļas uzkodu un karstā ēdiena pagatavošanai bija diezgan specifiskas: vīngliemeži bez čaulas, paipalu olas un linsēklu pulveris karstajai uzkodai un strauta forele, āboli un kailgraudu mieži pamatēdienam. Ir skaidrs, ka bez priekšzināšanām šādas sastāvdaļas gardi pagatavot nav viegli, bet visi dalībnieki ar uzdevumu godam tika galā. Arī "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova teica atzinīgus vārdus par konkursa norisi, piebilstot, ka šogad nolikumā bija ieviesta kāda būtiska izmaiņa, kas ļoti skaidri atklājās arī konkursa gaitā: "Iepriekšējos gados nebija noteikts, kas var būt par palīgu jaunajam pavārzellim, tāpēc nereti par asistentu tika izraudzīti jau vecāki un pieredzējuši pavāri, kuri daļu darba paņēma uz saviem pleciem. Šogad noteikumos bija teikts, ka palīgam ir jābūt studentam no kādas profesionālās mācību iestādes, un vecumā līdz 23 gadiem. Šī noteikuma sekas nav tik traģiskas, taču tomēr ir jūtamas – konkursantu darba vietas nav tik tīras kā citos gados, arī darbiņi iet uz priekšu lēnāk, un nav tik labi izplānota visa rīcība, taču domāju, ka rezultātā tas tikai pieradina jaunos pavārzeļļus pie sava darba plānošanas."