2021. gada pavasara uzņemšana LIAA Kuldīgas biznesa inkubatorā

2021. gada pavasara uzņemšana LIAA Kuldīgas biznesa inkubatorā

Ar 1. martu tiks atvērta pavasara uzņemšana Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Kuldīgas biznesa inkubatora inkubācijas un pirmsinkubācijas programmās.

LIAA biznesa inkubatoru inkubācijas atbalsta programmā tiek aicināti Skrundas, Alsungas un Kuldīgas novadu uzņēmumi, kuri nav vecāki par 3 gadiem, orientēti uz inovatīviem produktiem vai pakalpojumiem, uzņēmuma attīstību, jaunu darbinieku piesaisti un augstu eksporta potenciālu.  

Pirmsinkubācijas programma ir piemērota biznesa ideju autoriem, kuri vēl ir tikai ceļā uz savu produktu vai pakalpojumu. Tās ir gan fiziskas, gan juridiskas personas, kurām 6 mēnešu laikā iegūstot pamata zināšanas uzņēmējdarbībā pirmsinkubācijas (PINK) apmācību ciklā un Biznesa skolā ir iespēja notestēt savas biznesa idejas dzīvotspēju. Papildus tam, izmantot bezmaksas LIAA Kuldīgas biznesa inkubatora kopstrādes telpas un būt par daļu no Latvijā lielākās jauno uzņēmēju kopienas, no tās saņemot vērtīgu atbalstu un pirmos kontaktus.

LIAA Kuldīgas biznesa inkubators papildus pirmsinkubācijas atbalstam piedāvā tā inkubācijas (INK) dalībniekiem ne vien bezmaksas apmācību iespējas, mentoru konsultācijas un koprades telpas, bet arī grantus līdz 50 % no attiecināmajām izmaksām Dažādu pakalpojumu, ražošanas iekārtu un aprīkojumu iegādes līdzfinansēšanai. Izejmateriālu iegādei uzņēmumi var piesaistīt līdzfinansējumu 30 % apmērā no attiecināmajām izmaksām. Jāuzsver, ka atbalsts neatmaksājamu grantu veidā uzņēmumiem ir pieejams jau no inkubācijas līguma noslēgšanas brīža. Arvien palielinās to uzņēmumu skaits, kas eksportē savas preces vai pakalpojumus.

Lai būtu lielāka skaidrība par inkubatora atbalstu un pieteikšanos (pieteikumu sagatavošanu un iesniegšanu), ikviens interesents tiek aicināts piedalīties pirmsinkubācijas (16.02. plkst. 17.30) un inkubācijas (23.02. plkst. 17.30) info stundās, kā arī pieteikties individuālajām konsultācijām (pirmsinkubācija 17.02. un inkubācija 24.02.), kas notiks attālināti. Pieteikšanās info stundām un konsultācijām - rakstot (kuldiga@liaa.gov.lv), vai zvanot (62400905).

Pieteikumus pirmsinkubācijas (PINK) un inkubācijas (INK) programmās gaidīsim no 1. līdz 22. martam. PINK programmā tiks uzņemti pirmie 15 biznesa ideju autori, bet inkubācijas programmā – 5 uzņēmumi.

Uz doto brīdi LIAA Kuldīgas biznesa inkubatorā inkubācijas atbalsta programmas paspārnē atrodas 34 uzņēmumi un pirmsinkubācijā - 19 biznesa ideju autori, bet tā kopienā teju 100 dalībnieku. 34 inkubācijas uzņēmumos strādā 53 darbinieki, to kopējais apgrozījums 2020. gadā sasniedza 1 737 904 eiro, 35% no saražotās produkcijas tiek eksportēta.

Pamazām inkubatora dalībnieku skaitu remigrantus papildina uzņēmumi kuri savu uzņēmējdarbību pārceļ un attīstīta tieši uz LIAA Kuldīgas biznesa inkubatora darbības teritoriju – Skrundas, Alsungas un Kuldīgas novadiem. Šo uzņēmumu vidū ir kokapstrādes, kosmētikas, pārtikas, apģērbu ražotāji un dažādu pakalpojumu sniedzēji. Kā būtiskāko pārcelšanās iemeslu minot, sakārtoto infrastruktūru, izglītības, sporta un kultūras pieejamību.

LIAA biznesa inkubatoru programmu finansē Latvijas Republika un Eiropas Reģionālais attīstības fonds projektā “Reģionālie biznesa inkubatori un Radošo industriju inkubators”.

 

Informāciju sagatavoja:

LIAA Kuldīgas biznesa inkubators

Skolas iela 1, Kuldīga

kuldiga@liaa.gov.lv

Tālrunis: +371 62400905

inkubatori.magneticlatvia.lv

www.facebook.com/LIAAKuldiga