Ar skanīgiem koncertiem, krāšņu laivas parādi un lustīgām dejām nosvinēti Skrundas svētki

Ar skanīgiem koncertiem, krāšņu laivas parādi un lustīgām dejām nosvinēti Skrundas svētki

12. un 13. maijā Skrundā ar aizraujošu un plašu svētku programmu aizvadīti pilsētas svētki. Krāšņi koncerti, bagāts svētku tirgus, sporta aktivitātes ikvienam, spēles, laivu parāde, dejas un prieks par kopā būšanu.

Svētki iesākās ar Skrundas vidusskolas, Mūzikas skolas un Kultūras nama audzēkņu kopkoncertu, kurš veltīts Ģimenes svētkiem, bet pēcpusdienā tika atklāta mākslas darbu izstāde ar Skrundas Mākslas studijas audzēkņu darbiem. Savukārt vakarā koncertu sezonu atklāja grupa “Raxtu Raxti” ar 10 gadu jubilejas koncertu, bet “Disko nakts” ritmiem ļauties varēja kopā ar DJ Ziggy un kolorīto grupu Mazais Princis.

Otrā svētku diena iesākās rīta agrumā, kad par lielākajiem lomiem sacentās makšķernieki “Skrundas Dižlomā”, bet līdz ar pirmajiem saules stariem skrundeniekus un viesus gaidīja mājražotāju un amatnieku tirgus “Skrundas dižandele”. Netrūka arī muzikāli pārsteigumi – uz skatuves kāpa leģendārais dziedātājs Žoržs Siksna, kapela “Luste” un dziedošie aktieri ar pavadošo grupu “Vintāža.”

Skrundas Estrādi pieskandināja arī motokluba “Souls of Thunder Mcc” spēkratu rūkoņa, bet svētku gaidītākais notikums bija laivu parāde, kas pulcēja kuplu skaitu dalībnieku un skatītāju.

“Paldies visiem par kopā būšanu, svētki izdevās lieliski! Mūs priecēja ne tikai saulainais laiks, bet arī plašā svētku programma, kur katrs varēja atrast aktivitāti savai gaumei. Īpašs paldies visiem kuri piedalījās mūsu tradicionālajā laivu braucienā,  ar tērpiem un dekorācijām padarot to īpaši krāšņu. Sirsnīgs paldies visiem, kas darīja no sirds, palīdzēja un atbalstīja”, sacīja Skrundas pilsētas un pagasta pārvaldes vadītāja Guna Skrebele.

Svētku organizatori saka lielu paldies visiem atbalstītājiem, palīgiem un brīvprātīgajiem!