Gūst pieredzi starptautiskā mūzikas festivālā Grieķijā

Gūst pieredzi starptautiskā mūzikas festivālā Grieķijā

Vasaras izskaņā Skrundas kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis “Romance”, Kuldīgas sieviešu koris “Gaisma” un Kuldīgas Kultūras centra jauniešu koris "Lai top!" devās uz saulaino Grieķiju, lai piedalītos starptautiskā koru un ansambļu mūzikas festivālā Loutraki pilsētā.

Mūzikas festivāls norisinājās 2 dienas. Pirmajā dienā dalībnieki ieskandināja savas balsis “Alexsandrio Conference” zālē, savukārt otrā dienā koncerts tika sniegts brīvdabā uz “Pantelis Zervos Theater” skatuves. Savā repertuārā ansambļa “Romance” dalībnieces bija iekļāvušas latviešu tautas dziesmas, kā arī pasaulē pazīstamus hitus.

Starptautiskā mūzikas festivāla dalībniekiem bija iespēja izbaudīt Loutraki pilsētas viesmīlību, apskatīt Grieķijas vēsturiskos objektus, izbraukt ar prāmi pa Korintas kanālu un Egejas jūras piekrasti, baudot  gleznainās jūras un kalnu ainavas. Visiem mūzikas festivāla dalībniekiem organizatori dāvināja atklāšanas un saliedēšanās pasākumu, kurā piedalījās arī Loutraki pilsētas vadības pārstāvji un organizatoru komanda. 

Paldies Skrundas ansambļa “Romances” dalībniecēm, vadītājai Gunai Jaunzemei un koncertmeistarei Antrai Zuntnerei, kā arī Kuldīgas koristiem un vadītājai Janai Paipai par uzņēmību, pašiniciatīvu un ieguldījumu, piedaloties starptautiska mēroga pasākumā un popularizējot Skrundas un Kuldīgas vārdu pasaulē.