Kuldīgas novada kultūras projektu konkursā iesniegti 58 pieteikumi

Kuldīgas novada kultūras projektu konkursā iesniegti 58 pieteikumi

Noslēgusies pieteikšanās finansējuma saņemšanai kultūras projektu īstenošanai un organizāciju darbības atbalstam 2024. gadam. Konkursam saņemti 58 pieteikumi.

Projektus šobrīd vērtē Kultūras un starptautiskās sadarbības komisijas locekļi, kas 13.februārī sanāks uz tikšanos. Komisijas ieteiktos projektus izskatīs Kuldīgas novada domes Finanšu komiteja un pēc tam tie tiks virzīti izskatīšanai domes sēdē. Konkursa rezultāti būs zināmi februāra beigās.

Konkursa vērtēšanas kritēriji ir veicināt mūsdienīgas kultūrvides attīstību Kuldīgas novadā, nodrošināt kultūrtelpu ar kvalitatīvām aktivitātēm, veicināt jaunradi un radošumu, kā arī kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un attīstību, inovatīvas, starptautiski aktuālas kultūras attīstību, kā arī veicināt novada iedzīvotāju līdzdalību kultūras dzīves norisēs.

Projektu konkursā tiks sadalīti 25 000 eiro, no tiem 20% jeb 5 000 paredzēti biedrību atbalstam, un 20 000 eiro kultūras projektu atbalstam.

Šobrīd kopējā pieprasītā summa ir 65456,4 eiro – biedrību atbalstam šogad nepieciešami 9928,02, bet kultūras projektiem pieprasīti 55528,38 eiro.