Kultūras forums „Kultūras centrs radošā Latvijā”

1.novembrī Rīgā notika kultūras forums „Kultūras centrs radošā Latvijā”. Foruma galvenais uzdevums bija aktualizēt jautājumu par kultūras centru lomu valsts attīstībā un radošas Latvijas veidošanā, kā arī par to darbības kvalitātes pilnveidošanu. Forums bija veltīts kultūras centru attīstībai, kas ir īpaši aktuāls jautājums Nacionālā attīstības plāna izstrādes kontekstā. Kultūras foruma dalībnieki sprieda par kultūras speciālistu kvalifikāciju, kā arī tālākizglītības vajadzībām un iespējām.
Diskusiju tēmas aptvēra jautājumus par kultūras centru juridisko un administratīvo regulējumu, sniegto pakalpojumu saturu, digitalizācijas perspektīvām un inovatīvu iespēju meklēšanu jaunu mērķauditoriju iesaistīšanai. Foruma laikā notika dokumentālās filmas „Kultūras namu loma Latvijas sabiedrībā” pirmizrāde un apaļā galda diskusija.
„Latvijā ir vairāk nekā 500 kultūras namu, kas ir unikāls, plašs un tradīcijām bagāts kultūras dzīves balsts gan pilsētās, gan novados. Viens no jautājumiem, uz kuru foruma dalībniekiem kopējās diskusijās ir jāatbild: kā pēc iespējas efektīvāk izmantot un nākotnē attīstīt šo nozīmīgo kultūras infrastruktūru,’’ uzskata kultūras ministre Žaneta Jaunzeme- Grende.
Forumā piedalījās arī Skrundas novada kultūras darba speciālisti.
Informāciju sagatavoja
 Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs