Nīkrāces amatierteātris piedalās teātra svētkos Cesvainē

Nīkrāces amatierteātris piedalās teātra svētkos Cesvainē 17.augusta agrā rīta stundā Nīkrāces amatierteātris "Brinida" devās ceļā uz Cesvaini. Skaistajā mazpilsētā pulcējās Valda Lūriņa skolēni, amatierteātru režisori, uz teātra svētkiem no dažādām Latvijas vietām - Raunas, Īslīces, Rīgas, Rudzātiem, Limbažiem, Mores, Codes, Kuldīgas un Nīkrāces.
Svētku atklāšana notika pils pagalmā, bet izrādes tika rādītas dažādās vietās - gan pašā pilī, kultūras namā, skolā un citur. Nīkrāces kolektīvs svētkos uzstājās ar Aivara Bankas lugu "Meitiņa" un saka lielu paldies kolēģiem un draugiem par smiekliem izrādes laikā un par aplausiem, un ovācijām pēc tās.
Diena noslēdzās pils pagalmā ar pasākuma organizatores Aldas Abertes sveicieniem kolēģiem, Valmieras dziedošo aktieru koncertu un balli.
Bet ar to jau vēl svētki nebija galā! Svētdienas rītā, pirms došanās mājās, Alda visus aicināja doties uz brīvdienu māju "Pie sievasmātes". Vispirms noskatījāmies kolēģa Uģa Donerblica uzstāšanos Leldes Stumbres lugā "Gans" un pēc tam tikām kārtīgi pabaroti pirms ceļa ar gardu zupu un citiem lauku labumiem.
Ir pagājusi atkal viena Lūriņa kursa tikšanās, un kolektīviem jāsāk gatavoties nākamā gada salidojumam, kurš notiks Rīgā.
 
Teksts- Inga Ezeriete
Foto- Inga Flugrāte