Nīkrācnieki skolēnu brīvlaikā piedalās radošajās darbnīcās

Nīkrācnieki skolēnu brīvlaikā piedalās radošajās darbnīcās Skolēnu brīvdienās, pirms Lieldienām, Nīkrāces pagasta bērni un jaunieši piedalījās pirmssvētku radošajās darbnīcās. Pirmā diena iesākās ar interesantām spēlēm, kurās uzzinājām, vai spējam būt godīgi un pacietīgi. Pēc tam veicām diezgan ķēpīgu eksperimentu ar balonu, dziju un daudz līmes. Tikai gala rezultāts bija jāgaida līdz nākamajai dienai. Pirms došanās uz mājām visi izkustējāmies jautrā rotaļā. Otrās dienas darbnīca tika gaidīta ar lielu nepacietību, jo ļoti gribējās redzēt, kas ir sanācis no mūsu eksperimenta. Tikai dažiem bija paveicies, un satītie diegi ap balonu nesaplaka, bet mēs par to nebēdājāmies. Iemācījāmies no papīra izveidot dažādus ziedus - gan uz kartītēm līmējamus, gan vāzē ieliekamus. Dienu atkal noslēdzām ar jautru rotaļu.
Trešajā dienā macījāmies kvilinga tehnikas pamatus un katrs uztaisījām skaistu kartīti, kuru dāvināt sev tuvam un mīļam cilvēkam Lieldienās. Pēc tik smalka darba un ilgas sēdēšanas visi gājām laukā izskriet kādu apli un izvēdināt galvas. Kad atgriezāmies, tad veicām vēl vienu interesantu darbiņu – aplīmējām vārītas olas ar dažādiem produktiem. Mēs izmantojām rīsus, griķus, kafijas pupiņas, šķeltos zirņus. Rezultāts bija interesants, jo citi cītīgi līmēja, bet citi apsmērēja olu ar līmi un pēc tam to vienkārši izviļāja rīsos vai griķos.
Noslēguma dienā visiem bija jāizlozē lapas, uz kurām bija lielas olas ar dažādiem rakstiem, jāizkrāso tās. Kad tas bija padarīts, tad lapas tikai ielaminētas, raibās olas izgrieztas un katram sanāca savs paliktnis, ko novietot zem šķīvja vai krūzītes. Tā kā mēs bijām norunājuši, ka noslēgumā cepsim picas, tad gājām uz ēdamistabu un ķērāmies pie darba. Katram bija ko darīt, jo bija gan mīkla jāsamīca, gan produkti jāsagriež, gan siers jāsarīvē. Picas sanāca ļoti gardas.
Darbnīcās iegūtās zināšanas varēja izmantot ne tikai uz Lieldienām, bet var arī citos svētkos vai vienkārši, esot kopā labā kompānijā ar draugiem. Teksts- Inga Ezeriete
Foto- no Ingas Ezerietes arhīva