Skrundas pašdarbnieki lustējas

Skrundas pašdarbnieki lustējas 12.janvārī Skrundas kultūras namā pulcējās novada amatiermākslas kolektīvi. Dziedātāji, dejotāji, folkloras kopas, audējas, dramatiskie kolektīvi - kopumā novadā darbojas divdesmit piecas dažāda vecuma interešu grupas. Tradicionāli koncerts notiek divās daļas, pirmajā kolektīvi skatītājiem parāda, ko viņi apgūst mēģinājumu procesā. Par pirmās daļas vadītājiem šogad bija izvēlēti novada amatierteātru aktieri. Otrā daļa bija veltīta kino. Notika Reiņa balvas pasniegšana, kuru katrs no kolektīviem ieguva, parādot savu interpretāciju par kādu no tautā zināmām un iemīļotām filmām. Balvas pasniedza novadā pazīstami ļaudis.
Bērnu filmu nominācijā Reiņa balvu saņēma „Šreka” varoņi jeb „Jautro zābaciņu dejotāji”, iegūstot zaļākās titulu. Bērnu deju kolektīvs „Jautrais dancis” ar „Emīla nedarbiem” izpelnījās rotaļīgākās filmas nosaukumu.
Filma „Vajadzīga soliste” raņķenieku izpildījumā, ieguva meklējošākās titulu fantastikas žanrā. Skrundas amatierteātris par filmu „Zvejnieka dēls” saņēma slapjākās filmas titulu.

Vientuļākās drāmas kategorijā sevi pieteica sieviešu vokālais ansamblis „Romance” ar „Dokumentālistu”.
Rudbāržu amatierteātris ar „Īsu pamācību mīlēšanā” bija izvēlējies erotiskās drāmas žanru, bet „Mežābeles” dejotāji lika pasmaidīt par filmu „Pie bagātās kundzes” politiskās drāmas kategorijā. Trillera nominācijā startēja “Vella kalpi” (senioru dejotāji no “Viršiem”), seriāls “Ugunsgrēks” (sieviešu koris “Sonante”) un “Es mīlu jūsu meitu” (Nīkrāces amatierteātris “Brinida”).

Asa sižeta filmas skatītāji varēja vērot senioru kora tēlojumā “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” un modes deju dejotāju – “Dāvana vientuļai sievietei”, bet jauniešu deju kolektīva “Tikai tā!” filma par Rokiju atzīta kā sportiskākā.
Kopā ar kolektīviem otrajā daļā konferansjē lomā darbojās jaunais dziedātājs Kašers.
Informāciju sagatavoja- Loreta Robežniece
Foto- Aivita Emerberga