Spilgti aizvadīta popiela “Jautrās bikses”

Spilgti aizvadīta popiela “Jautrās bikses”

16.februārī Skrundas kultūras namā emocijām piepildītā gaisotnē aizvadīta Skrundas jauniešu centra organizētā popiela “Jautrās bikses”. Kopumā skatītāju baudījumam tika nodoti 25 krāšņi priekšnesumi.

Dažādi pazīstami latviešu izpildītāji, ārzemju solisti un populāras grupas – ar šādiem priekšnesumiem pārsteidza pasākuma dalībnieki. Ikviens bija ieguldījis lielu darbu, lai izveidotu priekšnesumiem nepieciešamās lietas – apģērbus, mūzikas instrumentus, dažādas dekorācijas. Jaunatnes lietu speciāliste Marika Rimša-Buša atzīst, ka šāds pasākums nepieciešams, lai veicinātu jauniešos radošās izpausmes, pašiniciatīvu un aktīvu līdzdalību draudzīgas vides veidošanā: “Ar šo pasākumu dažādojam jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas. Man liels prieks redzēt tik lielu atsaucību un iesaisti. Uz skatuves kāpa ne tikai jaunieši no visa Kuldīgas novada, bet arī jauktais senioru koris “Skrunda”, Skrundas komunālā saimniecība. Pasākumu noteikti turpināsim kā tradīciju, lai reizi gadā ir iemesls ne tikai atbraukt pie mums ciemos, bet padomāt par saliedējošu un vienojošu aktivitāti ar kuru var pārsteigt ikvienu pasākuma apmeklētāju.”

Jauniešu “DEPO” Ēdole vadītāja Agnese Moldovāne kopā ar jauniešiem priekšnesumu veidojuši ilgi: “Gāja grūti ar dziesmu izvēli. Gribējām skaita ziņā pēc iespējas vairāk piedalīties un kāpt uz skatuves. Par saviem bērniem esmu droša, ka viss izdevās. Šis pasākums dod kopības sajūtu, jo visi kopā piedalāmies, un tas ir svarīgi.” Skrundas komunālās saimniecības pārstāvis Jānis Demčuks: “Ļoti fantastisks priekšnesums. Ja Skrundā kaut kas notiek, tad mēs vienmēr tos atbalstām. Tas ir svarīgi, jo savējie vienmēr ir jāatbalsta.” Skrundas vidusskolas skolēns Henrijs Strazds: “Ļoti cerējām uz pirmo vietu, un to arī ieguvām. Kādu mēnesi gatavojāmies pasākumam. Piedalījāmies, jo mums visa klase ir aktīva un enerģiski. Kāpēc gan to neizmantot?”

Dalībnieku sniegumu vērtēja žūrija četru cilvēku sastāvā, īpašu uzmanību pievēršot dalībnieku atdarināšanas prasmei, vizuālajai un tērpu līdzībai, kustībām, aksesuāriem, līdzībai ar oriģinālo izpildījumu, kvalitātei un emocionalitātei. Žūrijas loceklis Jānis Buķelis: “Ir prieks, ka cilvēki ir kārtīgi pastrādājuši un pacentušies. Nebija viegli izvērtēt labāko no labākajiem, jo visi ir strādājuši, ielikuši lielu darbu, bet pie rezultāta nonācām. Prieks, ka arī vietējie atbalsta savējos, jo kā redzējām, tad zāle bija pilna, un visiem pat nebija vietas, kur sēdēt. Ļoti pacilājošs un uzlādējošs pasākums. Tā turpināt!”

Balvas saņēma trīs pēc žūrijas vērtējuma labākie priekšnesumi:

1.vieta – Zoodārzs “I was made for lovin’ you”

2.vieta – Mazie rakari “Alumīnija cūka”

3.vieta – Jauniešu “DEPO” Ēdole “Jerusalema/Spice girl”

Konkursa laikā notika arī skatītāju balsojums par skatītāju simpātijas balvu. To ieguva apvienība zoodārzs ar dziesmu “I was made for lovin’ you”. Tika pasniegtas arī atbalstītāju sagatavotas balvas dažādās nominācijās: Smieklīgākais priekšnesums - Pelču jaunieši “Gasolina”, drosmīgākais priekšnesums - Stray kid “Gods menu”, spilgtākais tērps - Avatari “Adiemus”, emocionālākais priekšnesums - Laimīgās meitenes “Laime šī”, visatraktīvākais priekšnesums – Skrundas komunālā saimniecība “Rasputin”, vislabāk atveidotais tēls – Kapella “Kā būs, tā būs”.