Vislatvijas spēka diena Skrundā

Vislatvijas spēka diena Skrundā Kurš ir Latvijas spēcīgākais vīrietis, kura ir spēcīgākā sieviete, un cik reižu spēj pievilkties katrs novads un visa Latvija kopā – lai rastu atbildes uz šiem jautājumiem, šādu Spēka dienu jau otro gadu organizē uzņēmums „Latvijas dzelzceļš” sadarbībā ar Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrību. VIDEO SKATIES ŠEIT
Tās mērķis ir rosināt sabiedrību domāt par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, kā arī apzināties labas fiziskās formas nozīmi ikdienas dzīvē. Vislatvijas Spēka diena norisinājās 60 spēka punktos. Viens no punktiem bija arī Skrundā.
Pēc sava starta katrs sacensību dalībnieks saņēma īpašu spēka aproci – pievelkoties līdz desmit reizēm – pelēku, līdz divdesmit reizēm – sarkanu un par vairāk nekā divdesmit reizēm – melnu. Ne viens vien klātesošais atzina – lai pievilktos pēc iespējas vairāk reižu, ļoti svarīga ir iepriekšējā sagatavotība.
Pavisam kopa Skrundā piedalījās 69 dalībnieki – 18 sievietes un 51 vīrietis. Sievietes pievilkās kopumā 36, bet vīrieši 497 reizes. Izmantojot šo Spēka dienas akciju, tika noteikts arī spēcīgākais pāris Skrundas novadā. Šo titulu izcīnīja Mārtiņš Pētersons ar 21 un Diāna Bukša ar 7 pievilkšanās reizēm, abi tika pie  Skrundas Spēka piemiņas kausiem.
Teksts- Maruta Dene („TV Skrunda”)
foto- Aivita Emerberga