Iznācis žurnāla “Kuldīgas Vēstules” šī gada numurs

Iznācis žurnāla “Kuldīgas Vēstules” šī gada numurs

Žurnāls “Kuldīgas Vēstules”, kā ierasts, ik gadu sveic savus lasītājus vasaras vidū, laikā, kad uz Kuldīgu straumēm plūst ļaudis gan atpūsties, gan baudīt gardus ēdienus, dabas jaukumus un senu arhitektūru, gan izjust patiesu viesmīlību. Žurnāls šoreiz iepazīstina ar rosīgiem novadniekiem, kas no sirds dara pašiem mīļu darbu un ar patiesu aizrautību uzrunā pasauli.

Izdevniecības “Kurzemes Vārds” izdoto “Kuldīgas Vēstuļu” vāku rotā skats no ekspedīcijas pa Alekšupīti, kurā mūs izveda Krista Karlsone. Kurš gan to būtu domājis, ka bradāšana pa upi izrādīsies tik aizraujoša? Šis varētu patikt gan tiem, kas savulaik devušies maskotajos gājienos pa upi, gan visiem tiem, kas ikdienas gaitās soļo gar upīti un dažkārt nodomājuši, ka tajā tak var pat iekāpt. Šāds gājiens pa upes gultni varētu būt viens no jūsu šīsvasaras piedzīvojumiem, ko noteikti izbaudīt.

Vēl žurnālā atradīsiet sarunu ar Anitu un Aldi Orniņiem, kurā centāmies noskaidrot, kur slēpjas Kuldīgas šarms, stāstus, kā apciemojām Skrundas goda pilsoni Viesturu Meļķi un braucām klausīties dūdas pie Jura Lipšņa uz Alsungu. Burtiski pavērtu muti klausījāmies, cik daudz izdarīt pagūst Nadija Strazdiņa, un apbrīnojām no izpostītās Mariupoles atbēgušās Ukrainas dakteres Alīnas Čeras dzīvesprieku.

Keramiķes Danutes Sīles pašas radošā rosīšanās iet rokrokā ar jauno mākslinieku skološanu, bet uzņēmējs Andris Ramoliņš iepazīstina gan ar sevi, gan savu ražotni, kuras attīstība nemitīgi turpinās.

Ķimales muižas saimieku rosība iedvesmo katru, tāpat kā Kaspara Bergmaņa un Arta Rozīša atjaunoto māju stāsti. Sportiskais Agris Kimbors pastāstīja, kā kļuva par treneri un skolas direktoru, bet bibliotekāre Edīte Krasnopa mums atklāja, kādas grāmatas mīl lasīt viņa pati. Atminējām arī dažus kolhozu laiku noslēpumus, bet Kuldīgas dullību saklausījām raidierakstā “Nē, nu jā”, ko veido četri jauni kuldīdznieki. Savukārt jauna un neparasta vieta, ko iepazīt, noteikti ir Visumnīca.

Žurnāls “Kuldīgas Vēstules” jau vairāk nekā 10 gadus iznāk ar pašvaldības atbalstu, tas nopērkams preses mazumtirdzniecības vietās un grāmatnīcās Kuldīgā.