Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas pasākumi Kuldīgas novadā.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas pasākumi Kuldīgas novadā.

Ar Rātslaukumā lepni plīvojošu Latvijas karogu un īpaši veidotu saktu, kas īpaši iemirdzas tumšajā laikā, Kuldīga sagaida Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Dažādi svētku pasākumi 4. maijā norisināsies gan Kuldīgā, gan vairākos novada pagastos.

12.00 līdz 14.00 Kuldīgas Rātslaukumā ar lepnumu kopā dziedāsim himnu un savas tautas dziesmas. Koncertā dziedās Kuldīgas Kultūras centra kori: jauktais koris “Ventava”, diriģente Maruta Rozīte, kamerkoris “Rāte”, diriģents Andis Groza, Jauniešu koris “Lai top”, diriģente Jana Paipa, sieviešu koris “Gaisma”, diriģente Jana Paipa. Kopkora virsdiriģents Andis Groza.

12.30 Liepājas ielā pie krustojuma ar Dzirnavu ielu tiks dots starts gājienam un skrējienam LATVIJAI, kas kļuvis par ikgadēju svētku tradīciju. Piedalīties aicināti gan lieli, gan mazi novadnieki, lai kopīgi mērotu patriotisko piecus kilometrus garo trasi. Finišā dalībnieki nonāks pilsētas piknikā, kur ikvienam būs iespēja uzkavēties, cienāties ar uzkodām un dalībnieku izlozē iegūt pasākuma atbalstītāju sarūpētās balvas. Dalība pasākumā bez maksas. Reģistrācija no plkst. 11.30, starts plkst. 12.30 (Liepājas iela 15). Pasākuma laikā trase nebūs pilnībā slēgta satiksmei, tāpēc būs draudzīgi jāsadala ceļš ar kājāmgājējiem un autobraucējiem.

Vakarpusē Kuldīgas Jauniešu mājā norisināsies svinīga Kuldīgas novada Goda balvu un apbalvojuma “Goda novadnieks” pasniegšana. Kā Goda novadnieci suminās Marutu Rozīti, bet Goda balvas pasniegs 11 novadniekiem.

Pasākumi Kuldīgas novadā

KULDĪGĀ

No 30. aprīļa līdz 5. maijam Rātslaukumā lepni plīvos karogs, bet tā pakāji greznos Santas Kļavas veidota sakta. Uz Rātslaukumu būs vērts aizstaigāt gan dienā, gan vakarā, kad karogs un sakta iemirdzēsies sevišķi krāšņi. Rīko Kuldīgas kultūras centrs.

4. maijā no 12.00 līdz 14.00 Rātslaukumā – Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinības. Ar lepnumu dziedāsim himnu un savas tautas dziesmas. Rīko Kuldīgas kultūras centrs.

4. maijā 12.30 Liepājas ielā 15 – starts gājienam, skrējienam LATVIJAI! Gaidīti gan lieli, gan mazi, lai kopīgi mērotu patriotisko, piecus kilometrus garo trasi. Dalība pasākumā bez maksas. Reģistrācija no 11.30. Pasākumu organizē sporta klubs “Katrīna” un Kuldīgas novada sporta skola sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību.

4. maijā 17.00 Kuldīgas Jauniešu mājā – Kuldīgas novada Goda balvu un apbalvojuma “Goda novadnieks” pasniegšana.

ALSUNGĀ

No 4. maija Alsungas amatu mājā – Sanitas Ābelītes porcelāna darbu izstāde “Mesa”. Izstādes atklāšana 4. maijā 12.00.

KABILĒ

4. maijā 10.00 pie skolas dīķa – Baltā galdauta svētki.

KURMĀLĒ

4. maijā 15.00 pagastmājas pagalmā – Sigitas Pļaviņas un Māra Kupča koncerts, kas veltīts Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai. Ieeja brīva.

LAIDOS

4. maijā 13.00 pie Laidu Bitītes – Neatkarības svētki. Uzstāsies Artis Šimpermanis un Māris Blāze. Uz baltā galdauta ņemsim līdzi savu mīļāko latviešu ēdienu. Transporta pieteikšana Laidu iedzīvotājiem pa tālr. 29604482.

RAŅĶOS

3. maijā 18.00 Raņķu pasākumu zālē – Latvijas Republikas Neatkarības dienai veltīts pasākums “Laiks sekundes skaita”. Biruta Ermasone – dzeja, Andris Akermanis – mūzika. Ieeja bez maksas. Iespējams arī apskatīt Lūcijas Zahares balto, izšūto galdautu izstādi.

RENDĀ

4. maijā 19.00 Rendas kultūras namā – 1991. gada barikāžu dalībnieku sveikšana. Muzicēs Gatis Mūrnieks.

RUDBĀRŽOS

4. maijā 16.00 Rudbāržu kultūras namā – rakstniece Dace Judina un komponists Arturs Nīmanis pasākumā “Laika stāsti un dziesmas”. Lasījumi no cikla “Laika stāsti” darbiem un tetraloģijas “Latvijas Simtgades romāni”. Sarunas, spēka dziesmas, sadziedāšanās.

TURLAVĀ

4. maijā 10.00 Turlavas pagasta Ķikuros pie pieminekļa – “Baltā galdauta svētki”. Muzicēs Agnese Čīče un Zigurds Turss.