Radot Ziemassvētku burvību Kuldīgas novadā

Ziemassvētkiem tuvojoties, biedrība BērnuDraugi aicina visas Latvijas iedzīvotājus kopīgā akcijā “Sarūpēsim svētkus kopā!”, lai izveidotu svētku burvību sociāli mazaizsargātu ģimeņu bērniem Kuldīgas novada Nīkrāces pagastā.

Kā min akcijas autore Iveta Ziemele: “Mūsu mērķis ir kopīgi sarūpēt un iepriecināt svētkos 29 bērnus no sociāli mazaizsargātām ģimenēm. Manuprāt, tikai dodot mēs gūstam svētku sajūtu katrā no mums. Īpaši atbalstot bērnus, šī burvības, brīnuma un vienotības sajūta aug un vairojas. Pati esmu divu dēlu mamma un zinu, cik liels prieks ir bērniem, saņemot dāvanas. Šobrīd, šajā tik mainīgajā un nestabilajā laikā, Latvijā kļūst arvien vairāk ģimeņu, kurām ir materiāli grūtāk sagādāt bērniem svētku dāvanas, tāpēc esam izlēmuši atbalstīt Kuldīgas novada ģimenes. No sirds esmu pateicīga katram iedzīvotājam, kurš ir atsaucies sarūpēt Ziemassvētku dāvanu kādam no Kuldīgas novada bērniņiem, ka arī biedrības ziedotājiem, kuri regulāri ziedo biedrībai apģērbu, apavus un citas saimniecībā noderīgas lietas, lai mēs tālāk spētu atbalstīt ģimenes krīzes situācijās.”

Ziemassvētku labdarības akcija “Sarūpēsim svētkus kopā” norit līdz 19. decembrim, lai pēcāk kopā ar čaklajiem rūķiem – Nīkrāces pagasta pārvaldes vadītāju Ilonu Rītiņu un kultūras darba organizatori Danu Tihomirovu – dāvanas varētu nogādāt katram bērniņam. Šobrīd ir pieteikušies ziedotāji jau 25 bērnu apdāvināšanai, un pirmie sūtījumi jau nonākuši rūķu darbnīcā. Ja vēlaties piedalīties un atbalstīt vai iegūt vairāk informācijas par akcijas norisi, droši rakstiet vai zvaniet pa tālr. 29921827 (Iveta).

Iepriekšējos gados līdzīgas Ziemassvētku akcijas ir veidotas gan Tukuma novadā, gan Rīgā, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, iesaistot plašu ziedotāju skaitu. Biedrības BērnuDraugi pamatdarbība ir saistīta ar atbalsta veidošanu krīzes situācijās nonākušām ģimenēm, brīvprātīgā darba, kā arī labdarības akciju organizēšanu.