ROŽU IZSTĀDE MUZEJĀ

ROŽU IZSTĀDE MUZEJĀ

29. un 30. jūlijā ekspozīcijā “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gadsimta sākumā” būs apskatāma rožu izstāde, kas veidota sadarbībā ar kolekcijas dārzu “Rozītes”.

Pie mums senatnīgā gaisotnē būs iespēja baudīt daiļo rožu valdzinājumu. Dailas un Bruno Trubiņu lolojums tiks izvietots turīga kuldīdznieka dzīvoklī, kura interjeru un 20. gadsimta mēbelējumu izstādes laikā lieliski papildinās dažādas rožu šķirnes.

Ar rožkopību Trubiņu ģimene nodarbojas jau trešajā paaudzē. Pirmsācējs bijis vecaistēvs Pauls Salmiņš – Struteles muižas barona Felika Franka dārznieks. Latvijas brīvvalsts laikā viņš apmācījis daudzus dārzniekus un izveidojis savu stādaudzētavu. Pēckara gados ļoti daudz no ieguldītā darba gājis zudumā, tikai ne mīlestība uz zemi un ziediem.

Ģimenes stādaudzētava “Rozītes” atrodas Tukuma novada Sēmes pagastā. Tajā tiek audzētas un pārbaudītas rozes, no kurām kolekcijai tiek atlasītas tikai veselīgākās, skaistākās un Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemērotākās šķirnes. Kolekcija katru gadu tiek papildināta ar jaunumiem, kas atrodami Latvijas un Eiropas stādaudzētavās. “Rozītēs” apmeklētāji var aplūkot bagātīgo rožu kolekciju, iegādāties stādus, kā arī nogaršot un iegādāties no rozēm ražotus produktus.

Vairāk informācijas par kolekcijas dārzu “Rozītes”: www.dailasrozes.lv .

Ieeja muzejā un izstādē bezmaksas!

Uz tikšanos muzejā!