Skrundā notiks novada deju kolektīvu sadancis “Cīruļputenis”

Skrundā notiks novada deju kolektīvu sadancis “Cīruļputenis”

Rīt, 18. martā plkst.18.00, Skrundas kultūras namā notiks Kuldīgas novada deju kolektīvu repertuāra pārbaudes koncerts “Cīruļputenis.” Tajā piedalīsies kopumā 13 deju kolektīvi no visa novada, izdejojot vairākas dejas.

Kuldīgas novada deju kolektīvu virsvadītāja Ramona Irbe pauda prieku par gaidāmo notikumu, sakot: “Šobrīd visi dejotāju spēki vērsti uz vienu mērķi - Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem. Jebkurš kopkoncerts vai kolektīvu sadraudzības koncerts palīdz uzlabot sniegumu, iegūtu arvien lielāku pieredzi, kuru parādīt dejojot Daugavas stadionā.”

Deju koncerts “Cīruļputenis” ir sena tradīcija Kuldīgas novadā. Arī tad, kad nav Deju svētki, jauniešu, vidējās paaudzes un senioru kolektīvi sadanco savā starpā – lai noslēdzot sezonu, atskatītos uz paveikto un izvirzītu jaunus mērķus nākamajai skatei.

“Cīruļputenis” šogad ir īpašs ar to, ka tas notiek tieši pirms svētkiem, kad esam ceļā uz Dziesmu un Deju svētkiem. Tajā dejos visi 13 kolektīvi, kas piedalīsies Dziesmu un Deju svētkos, tai skaitā divi no kolektīviem dejos noslēguma koncertā “Kopā augšup” Mežaparkā.” VPDK “Bandava” D grupa startēs konkursā, lai piedalītos skatuviskās dejas lielkoncertā "Balts”, stāsta Ramona Irbe.

Koncertā piedalīsies deju kolektīvi: TDA"Venta", VPDK "Suiti" (Alsunga), VPDK "Bandava" D grupa, VPDK "Bandava" E grupa, VPDK "Snēpele", VPDK "Dimdari" (Vārme), VPDK "Meždzirnas" (Kabile), VPDK "Mudurs" (Ēdole), VPDK Sābri (Pelči), SDK "Kuldīdznieks", Rendas seniori, Senioru DK "Kamēr vari" (Kabile), Senioru DK "Virši" (Skrunda).

Šobrīd novadā notiek aktīva gatavošanās XXVII Vispārējiem latviešu dziesmu un XVII deju svētkiem, kas notiks no 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā. No Kuldīgas novada svētkos piedalīsies aptuveni 600 dalībnieku6 - kori, 13 deju kolektīvi, 6 lietišķās mākslas kolektīvi, 6 folkloras kolektīvi, 4 tautas mūzikas instrumentu kapelas, trīs vokālie ansambļi un viens amatierteātris.

15. aprīlī Skrundas Kultūras namā notiks Kuldīgas deju aprinķa kolektīvu skate, kurā žūrija vērtēs kolektīvu gatavība un prasmes.