Svētku laika ieskandināšana Kuldīgā

Svētku laika ieskandināšana Kuldīgā

Svētku laika ieskandināšana 3. decembrī

  • No 12.00 līdz 18.00 dāvanu tirdziņš Liepājas ielā.
  • No 12.00 līdz 18.00 Ziemassvētku vilcieniņš bērniem Rātslaukumā
  • No 13.00 līdz 16.30 Vecajā rātsnamā – Saldumu darbnīca
  • No 13.00 līdz 15.00 Rosīgo Rūķu ziemas šeptes Rātslaukumā
  • 16.00 Sv. Katrīnas baznīcā dziedātājas Ilzes Rijnieces un ģitārista Paula Arnicāna koncerts – “Notici Brīnumam!”
  • No 17.00 līdz 22.00 ik stundas ceturksni norisināsies Kuldīgas galvenās egles iemirdzēšanās šovs Rātslaukumā.
  • 19.00 Kļaviņš Piano koncertzālē – vokālās grupas “Karameles” 10 gadu jubilejas koncertu.
  • No 19.00 līdz 20.00 varēs vērot gaismu spēli Ventas rumbā “Četri stāsti. Ziema.”

Gatavojamies svētkiem, izrotājot un iemirdzot pilsētu!

Nedēļas nogalē Kuldīga iemirdzēsies Ziemassvētku gaismās. Svētku rotājumi izvietoti gan jau ierastajās, gan jaunās vietās.

Kuldīgā tradicionāli ir divas svētku egles – viena no tām tiek izrotāta Kuldīgas vecpilsētas sirdī – Rātslaukumā, bet otra – Pilsētas laukumā. Abas svētku egles tiks rotātas, izmantojot gan agrākos gados sarūpētus, gan jaunus dekorus.

Kā katru gadu, Rātslaukumu rotās zāģēta egle. Šogad Kuldīga svētku egli saņēma dāvinājumā no iedzīvotāja Ernesta Modra Bumbiera – liels paldies viņam par to. Rātslaukuma egle būs izrotāta gaišā, vieglā tonalitātē, izmantojot gaišas lampiņu virtenes, ko papildinās jauni dekori. Kuldīgas novada pašvaldības mākslinieces Montas Plaudes vadībā izgatavoti galvenās egles dekori – lielformāta baltā māla rotājumi ar ornamentiem. Radošajās darbnīcās piedalījās: Kuldīgas novada pašvaldības Būvvaldes darbinieki, Kuldīgas Senioru skola, pensionāru apvienība “Rumbiņa”, biedrība “Gaišo domu platforma”. Kā arī rudens skolēnu brīvlaikā, Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra radošo darbnīcu ietvaros dekorus izgatavoja arī bērni.

Savukārt Pilsētas laukumā jau ceturto gadu tiks izrotāta egle pie ēkas Pilsētas laukumā 2. Šī egle būs izrotāta ar pagājušā gada rotājumiem – ar neona caurulītēm izlocītiem vēlējumiem un siltas krāsas lampiņām.

Liepājas ielā svētku noskaņu radīs daudzu iemīļotās zvaigžņotās debesis. Kā arī uz ielas izvietotas nelielas eglītes, kuras rotās mākslinieces M.Plaudes veidotie rotājumi, kas izgatavoti no baltā māla. Vienkāršas un lakoniskas formas – sirds, zvaigzne, mēness.

Pilsētas laukuma ierastajā fotostūra vietā tā pat, kā pagājušajā gadā atradīsies liels, izgaismots vēlējums iedzīvotājiem un viesiem, ko šogad papildina Ziemassvētku kompozīcija ar trīs lielformāta eņģeļiem un eglītēm, kuras rotās siltas gaismas lampiņu virtenes.

Šogad iegādātas jaunas 1500 metru lampiņu virtenes, lai aizstātu nokalpojušās un papildinātu krājumus. Daudzās ielās pie laternām iemirdzēsies jau pierastie dekori. Parkos izgaismos un ar lampiņām apvīs kokus. Aizputes ielas un Mucenieku ielas rotācijas aplī svētku noskaņu radīs milzu dāvanas. Savukārt Piltenes ielas rotācijas aplī būs apstājušās Ziemassvētku vecīša kamanas ar briežiem.

Skvērā pie Kuldīgas novada domes (Jaunā rātsnama) atradīsies Ziemassvētku vecīša krēsls ar dekoratīvajiem lukturiem un mazajām eglītēm. Semināra parkā tiks izvietoti izgaismoti lielformāta vārti ar dekoratīvām lustrām, kas nostiprinātas koku zaros. Policijas ielas skvērā ieraudzīsiet Ziemassvētku ainiņu ar briedi un eglītēm, un pie Katrīnas baznīcas lampiņu virtenēs iemirdzēsies izvītie koku stumbri un zari, kuros nostiprinātas dekoratīvās lustras.

Šogad lampiņu gaismiņās iemirdzēsies arī Pilsētas dārza koku stumbri.

Tāpat Kuldīgas novada pašvaldība augsti novērtē iedzīvotāju iesaisti pilsētas dekorēšanā gan logos, gan durvīs un aicina jau iedzīvotājus gatavoties Ziemassvētkiem, izvietojot atbilstošas dekorācijas, lai vienkopus esam gatavi svētku sagaidīšanai.

Pašvaldība pateicas visiem dekorāciju uzstādīšanā iesaistītajiem: Gala Stage O Ü, “Genus” un SIA “Lightway”, SIA "KCE", SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi", Irita Gulbe, SIA "Paveiks", kas uzstādīja svētku dekorācijas, Inesei Sulojevai, Montai Plaudei un Būvvaldes speciālistiem, Maijai Mitrevicai, kas palīdzēja ar keramikas dekoru dedzināšanas procesu, Kuldīgas Bērnu un jauniešu centram.

Svētku gaismas visā pilsētā iedegsies pakāpeniski līdz 2. decembrim, bet svētku egles visā krāšņumā iemirdzēsies sestdien, 3. decembrī.