2024. gada 20. aprīlī Stirnu buka otrais posms dodas uz Alsungu un aicina iepazīt Suitu zemi visai Latvijai

2024. gada 20. aprīlī Stirnu buka otrais posms dodas uz Alsungu un aicina iepazīt Suitu zemi visai Latvijai

Mēs zinām, kas padara mūsu Suitu zemi īpašu – senas tradīcijas, kas joprojām dzīvo mūsu un apkārtējā vidē – nu šo ir iespēja parādīt bukiem no visas Latvijas.

20. aprīlī Alsungā viesosies Stirnu buka taku skrējiena dalībnieki, kas sabraukuši no dažādām Latvijas vietām, lai iepazītu Kuldīgas novadu un ielēktu 17. gadsimtā, kad attīstījusies Alšvangas identitāte – no meža līdz zudušā bānīša pedām, no Ēdoles pils līdz Alsungas pilij un Sv. Miķeļa Romas katoļu baznīcai, kur radies un cauri nests gadsimtiem unikāls mantojums – doties tam cauri, līdz pat mūsdienām, lai stāstītu tālāk to, kas iekļauts UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā un lolots arī šodien.
Piedalīties posmos ir aicināti gan skrējēji un nūjotāji, gan pārgājienu cienītāji dažādu garumu un sarežģītības distancēs Alsungā un vēl 5 posmos dažādās Latvijas vietās.
Šogad par katru dalību Stirnu bukā, dalībnieki saņem drosmes medaļu no konkrētās vietas posma. Pēc vismaz trim nolēktiem posmiem, bukam ir iespēja tikt pie medaļas Latvijas kontūrā, kur tukšās vietas aizpildīt ar godam nopelnītajām posmu nozīmēm.

Pasākuma galvenais organizators Rimants Liepiņš pauž, ka: “Šobrīd, kā jebkad, ir svarīgi būt kopā un stiprināt mūsu, kā Latvijas iedzīvotāju un sabiedrības, garu. Ar katru Stirnu buku es redzu, cik daudz mūsu cilvēkos ir drosme, spēks un izturība, kā arī mīlestība pret savu zemi. Mūsu, kā sabiedrības pienākums, ir to vairot un stiprināt.”

Taku skrējienu seriāls “Stirnu buks” ir lielākais tautas sporta seriāls Latvijā. Ik posmā, skrējējiem un nūjotājiem, kā arī pārgājienu distances dalībniekiem bez laika kontroles – ir iespēja iepazīt skaistākās un ainaviskākās Latvijas vietas un mežus. Stirnu buka sezona sākas martā un noslēdzas oktobrī, sezonas laikā piedāvājot septiņus dažādus posmus, dažādās ainaviskās vietās. Distances piemērotas gan maziem, gan lieliem bukiem, kuri ar fiziskām aktivitātēm nodarbojas jau sen, kā arī tiem, kas savus spēkus sākuši attīstīt tikai nesen.

Reģistrācija Suitu zemes Stirnu bukam mājaslapā stirnubuks.lv atvērta līdz 18. aprīļa 12:00.

Taku skrējienu seriāla “Stirnu buks 2024” organizatori – biedrība “Engures sportam” – aicina neplēst nost norādes zīmes, ar kurām tiks iezīmēti maršruti. Organizatori norādes zīmes izvietos pāris dienu pirms skrējiena un noņems nākamajā dienā pēc skrējiena, kā arī sakops teritoriju pēc pasākuma beigām.