Diskotēkas ritmos Skrundā

Diskotēkas ritmos Skrundā

1. decembrī Skrundas kultūras namā atkal valdīja disko gaisotne, jo šeit satikās diskotēkas “Kurši” bijušie dīdžeji, lai ar savu muzikālo gaumi palutinātu pasākuma apmeklētājus. 

Šāds dīdžeju salidojums notika jau sesto reizi. Pirms trīs gadiem “Kurši“ skaisti nosvinēja savus 30 gadus kopš to dibināšanas un šo pēdējo gadu laikā šādas tikšanās izpalika. Bet kaimiņos, Kuldīgā, biedrība “Ventas dzirkstis”, kas apvieno bijušā Kuldīgas rajona diskotēku dalībniekus, izdos īpašu un nebijušu grāmatu par diskotēku vēsturi Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novados "Uz visiem 100 pēc diskoskalas!". Arī Skrundas “Kuršiem“ ir atvēlētas savas lapaspuses un tāpēc šis bija viens lielisks iemesls, lai visi satiktos. Grāmatas autore, žurnāliste Daina Tāfelberga uz pasākumu netika, bet viņas sveicienu nodeva  biedrības “Ventas dzirkstis” vadītājs Māris Dadzis, kurš Skrundas “Kuršos” viesojies ne reizi vien. Par šo satikšanos liels prieks “Kuršu” dibinātājiem Mārītei un Raimondam Tožēm, tehnikas speciālistam Imantam Johansonam un gaismotājam Uldim Veisam.

Vakara gaitā pie dīdžeju pults stāvēja Andris Ozols, Tonijs Tože un Loreta Robežniece, notika disko modes skate un tika piedāvāta iespēja par piemiņu nofotografēties īpašā “Kuršu” fotostūrī. Kā atzina apmeklētāji, šis pasākums vienmēr tiek gaidīts ar prieku, jo mūzika nešķiro paaudzes, tā tikai vieno.

Teksts: Aivita Staņeviča, Kuršu krustmāte

Foto: Mikus un Aivita Staņeviči