Nākamgad Kuldīgas un Mchetas sadraudzībai svinēs apaļu jubileju

Nākamgad Kuldīgas un Mchetas sadraudzībai svinēs apaļu jubileju

Oktobra vidū Kuldīgas novada pašvaldības delegācija domes priekšsēdētāja vietnieces Nellijas Kleinbergas vadībā viesojās Gruzijas pilsētā Mchetā, ko ar Kuldīgu vieno senas draudzības saites – nākamgad abu pilsētu un to iedzīvotāju sadraudzībai atzīmēs 40 gadu jubileju.

Vairāku gadu garumā klātienes tikšanās nebija notikušas, jo pasākumu rīkošanu  un ceļošanu ietekmēja globālā pandēmija. Mchetas pašvaldības vadītājs Dmitrijs Zurabišvili, kurš amatā ievēlēts pirms nepilna gada, uz Mchetas nozīmīgākajiem svētkiem bija ielūdzis dažādu Mchetas sadraudzības pilsētu pārstāvjus no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Armēnijas, Vācijas un Latvijas. Viesu delegācijas piedalījās oficiālajā pieņemšanā pie pašvaldības vadītāja, kā arī citās viesiem ieplānotajās norisēs. Neformālās sarunās ar citu valstu kolēģiem tika pārrunāta pašvaldību pieredze, risinot dažādus jautājumus, un apspriestas idejas iespējamiem kopīgiem attīstības projektiem. Diemžēl Mchetas pilsētas svētku pasākumi pēdējā brīdī tika atcelti valstī notikušā traģiskā negadījuma dēļ, kurā bojā gāja bērns.

N. Kleinberga uzaicināja Mchetas pašvaldības vadītāju, kurš Kuldīgā līdz šim nav bijis, nākamajā gadā kopā ar delegāciju viesoties Kuldīgā, lai atzīmētu skaisto sadraudzības jubileju.